Sidor

tisdag 20 mars 2012

Hej, våren!

Hej och välkommen, våren! Oavsett väder och vind så börjar våren idag, säger astronommaken, för idag är det vårdagjämning. Dag och natt är lika långa på hela vårt klot.

Och om man ser soluppgången idag vet man exakt var väderstrecket öster ligger. Men jag var inte vaken vid halv sju då solen gick upp här - men fem i sju snubblade jag i alla fall upp på terrassen för att ta en bild och då hade solen redan kommit en bit på väg. Och vädret är definitivt vårlikt, just nu är det 20 grader i skuggan.

Annars har jag varit på utställning på morgonkvisten. Närmare bestämt på fotoutställning med resultatet av den fototävling från "Boules och genitsaroi" som jag deltog i. Fick inget pris (hade jag inte väntat mej heller) men det är kul att vara med på ett hörn, som sagt. Jag deltog med de här tre bilderna.

Här kan ni se de bilder som fick första, andra och tredje pris.

Och på hemvägen såg jag den här behållaren utanför ett apotek. Den ställdes upp häromdan och här kan man slänga mediciner som gått ut eller som inte används längre, istället för att slänga dom i soporna. Ni ser, även om nästan ALLT just nu går bakåt här i Grekland, så finns det vissa saker som går framåt också. Och då tycker jag att vi ska fokusera på det.

Trevlig vår på er alla!

5 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Helt rätt, man skall fokusera på det positiva, det generar mera positivitet...
skön soluppgång och 20 grader varmt i skuggan. Låter mycket skönt.

Solen har gått upp här också, men vi har bara 2,3 grader varmt i skuggan. Men det är varmt!

Karin

Ingrid sa...

Även i Florina har våren äntligen kommit. Särskilt vi i den här hörnan av landet har längtat efter den som bara den. Folk börjar städa och pynta balkonger, tvättar mattor och dylikt. Härligt att kunna sitta ute på balkongen och sola sig.
Angående positiva framgångar: läste en artikel i den tyska tidningen die Zeit om "det nya Grekland". Det handlade om vingården "Kir-Yanni" som levererar mer och mer vin även utomlands. Man kan inte alltid begära att regeringen ska ta hand om all ekonomi, så det är bra med sådana exempel som spottar i nävarna själva.

Musikanta sa...

Jag tycker dina bilder var minst lika bra som de som fick pris! Så vackert med soluppgången - här skymtar solen fram någon gång bland alla moln, men vi ska få sommarväder till helgen lovar de på SMHI. Tro det den som vill...
Kram!

Grekland nu sa...

Pettas - Våren är på väg till er också, helt klart!
Ingrid - Kan verkligen förstå att just ni längtar efter vårvärme! Och när det gäller vin som börjar exporteras så är det både Kir-Yannis och Vaeni från Naousa, de har fått stora order och det är hoppfulla tecken! Och det är precis som du säger tack vare personer som jobbar och har visioner.
Musikanta - Tack för det! Ja, det var jämn och god nivå på utställningen, så det var nog inte helt lätt att veta vilka bilder som skulle få pris. Hoppas ni får lite vårvärme i helgen...

Eva in Athens, Greece sa...

Verkligen bra, behållaren för gamla mediciner!