Sidor

onsdag 7 mars 2012

Morgonutsikt


Gomorron fran Europas sydligaste stad! Gomorron fran Ierapetra! Det har ar utsikten fran dotterns balkong, i fjarran skymtar Libyska havet, och aven om det just nu ar lite smakyligt sa nog ska jag kunna sitta har och dricka en kopp kaffe lite senare pa dan. (Datorn vill inte vaxla sprak, sa det far bli svenska utan prickar idag).

Resan gick bra och det ar alltid fascinerande att kika ner pa Medelhavets bla vatten som skymtar nedanfor propellrar och molntussar.

Oss vaxer det inte mossa pa, sa vi tog forstas en promenad i stan redan forsta kvallen. Och efter en stund hamnade vi pa "Oxo", ett av dotterns favoritstallen vid hamnen. Om man bestaller en ol eller ett glas vin far man allt det ni ser pa bilden som tilltugg, utan extra kostnad. Det ar nog en av de mest generosa stallen jag varit pa. Allt detta for totalt fyra euro, alltsa. Det har borde man lara av i Sverige dar man far betala dyrt for nagra ynka jordnotter.

Nu ar dottern pa jobbet och undervisar sina fjardeklassare, sa snart ska jag ta en egen promenad och utforska stan. Here we go...

7 kommentarer:

anneli sa...

Ha det så mysigt där på Kreta!

anitaskreta sa...

Valkommen till Kreta! Jag har dock aldrig varit i Ierapetra...

Anonym sa...

Oj, den tavernan skulle jag vilja besöka. Utom att den enda gång vi mellanlandade i Ierapetra blåste det så mycket sand från Afrika att det knastrade mellan tänderna när vi satt på en strandservering och åt.
Kanske det inte blåser alla dagar heller?
Skönt att dottern din har ett jobb, lönen är väl inte mycket att hurra för kan jag tro, och sämre blir det. Kan nog behövas lite generösa affärsidkare.
Ha det så bra!
h. Inga-Britt

Ingrid sa...

Bara njut under tiden du är på Kreta! Här i Florina fick vi snö igen men som tur så smälter den bort igen. Vi är sååååå trötta på det här vädret. Men någon gång ska väl våren komma till oss också. Ingrid hälsar.

Grekland nu sa...

Anneli - tack, jag har det verkligen mysigt!
anitaskreta - Tack! Så du har aldrig varit här?? Själva stan är inte så mycket att se men det finns många vackra omgivningar.
Inga-Britt - Ja, blåser gör det nog ofta! Sist jag var här var det full storm. Och att dottern har jobb är verkligen något att vara glad för, även om lönen sänkts rejält.
Ingrid - Ja, jag njuuter! Inte kul alls med snö nu, nu räcker det...

Anonym sa...

snälla berätta vd hon undervisade om idag????
Nyfiken pedagog
Eva i Tyresö

Grekland nu sa...

Eva - Jaha, nu har jag frågat dottern och hon berättade att hon (som har en 3-4:a) undervisat om stenåldern i historia, om decimaler i matte och om reklam i samhällskunskapen. I morgon ska jag följa med henne till klassen och få se på nära håll vad de gör.