Sidor

torsdag 22 mars 2012

Snart dags för konsert

Det är sång som gäller för mej de här dagarna. För på lördag är det dags för konsert. Den konsert som min kör övat till sen före jul. Och vi har haft repetitioner i söndags, måndags och onsdags. Och ska ha igen på fredag och lördag.

Affischer sitter utplacerade lite överallt i stan, även om konserten inte är i Naousa utan i Veria, två mil härifrån. Vi ska sjunga i den stora fina konsertlokalen "Choros Technon" som rymmer flera hundra personer.

Konserten innehåller musik av den grekiske kompositören Stavros Xarchakos. Han är otroligt produktiv och har gjort hur mycket musik som helst (42 album, musik till 21 filmer m.m.). Vi ska sjunga tio sånger. Lite vemodiga kanske, men mycket melodiska och vackra. Det övriga programmet står orkester och solister för. (Den som kan grekiska och vill läsa om konserten kan gå in här).

Känns pirrigt och jätteroligt på samma gång. Har inte framträtt med nån kör på sisådär 35 år. Men hur kommer det att låta?? Som jag sagt förut, det finns tyvärr några i kören som sjunger hellre än bra och man kan bara hoppas att de inte klämmer i för kung och fosterland när det blir dags...

6 kommentarer:

eija sa...

Det ska säkert vara en härlig konsert! Och en härlig ny bild har du också på bloggen :). Vi har ju nästan ingen aning om våren här, köld på morgonen och mycket snö!!
Men jag väntar, jag väntar...

Gott veckoslut!

Anonym sa...

Oj, lycka till med konserten!!
Ni ska tydligen framföra sånger av en av mina favoritkompositörer, hoppas ni gör honom rättvisa!
Och jag bara älskar din nyaste vinjettbild.
h. Inga-Britt

Monica P sa...

Å. det kommer att gå jättebra!Om någon inte riktigt håller måttet kommer de att försvinna i den stora ljudmassan, var inte rädd- Min måg Jakob som spelar viola i stora konserter sa en gång att det inte alls var ovanligt att någon är lite "fel" men det är bara de riktigt insatta som märker nåt...

Grekland nu sa...

Eija - Jo, det blir nog bra, är bara lite smånervös...Och våren, den kommer till er också - förr eller senare!
Ingab-Britt - Så du gillar Xarchakos? Det gör jag också, han har skrivit väldigt många fina sånger och är tydligen produktiv än. Det är roligt att ha fått lära känna hans musik lite bättre tack vare kören. Och vinjettbildern gillar även jag, den tog jag i parken igår!
Monica - Du har nog rätt, instrumenten kommer nog att "dränka" det som inte låter riktigt bra. Körledaren brukar uppmana dem som inte kan hitta rätt ton att åtminstone sjunga lite försiktigt...Kul ska det bli i alla fall!

Musikanta sa...

Det är rätt kul att även sådana som inte är riktigt tonsäkra får vara med och sjunga i er kör. Körsång skänker ju sådan glädje.

Tyvärr är det ju så att även om körledaren uppmuntrar den som inte kan hålla ton att inte ta i så vet denna sångare i allmänhet inte om att den inte kan hålla tonen :-)! Men om ni är så många, brukar det ju inte göra så mycket.

Det är värre när man bara är några få i kören...
Lycka till på lördag och kram från Ingrid

Grekland nu sa...

Musikanta - Jag har sjungit i flera olika körer i Sverige när jag var ung och rent allmänt är ju kvalitén på körsjungandet hög i Sverige. Så jag blev minst sagt förvånad när jag började i den här kören och upptäckte att knappt en enda av altarna (jag sjunger alt)kunde hålla altstämman när övriga stämmor kom in. De flesta la sej en oktav under sopranerna, andra sjöng lite hur som helst. Nästan ingen kan läsa noter så därför hjälper det heller inte för dem att titta i noterna. Körledaren vet förstås detta men det är svårt att säga att "du får inte vara med". Men efter mycket övande så låter det nu trots detta hyfsat bra...även om jag är lite rädd för att mikrofoner och den fina akustiken ska "avslöja" skavankerna i morgon! Och vi är ju många, nästan 50 personer, så det ska nog gå bra till slut.