Sidor

torsdag 19 april 2012

Familjeliv och valrörelse


Påsken är över och vardagen rullar på igen. Men skolornas påsklov pågår veckan ut så fortfarande är maken ledig, precis som dotter och måg (lärare) och yngste sonen som är student. Så det är fortfarande fullt hus här hemma. Mat ska lagas till 5-6 personer varje dag, man snubblar på saker och kläder överallt, det spelas TV-spel och sällskapsspel långt in på nätterna, musik spelas för högsta volym. Kort sagt, välsignat familjeliv!

I övrigt, i världen utanför vår familj, har det just bestämts att det blir riksdagsval i Grekland den 6 maj. Om bara drygt två veckor alltså. Så mitt i påsken fick partierna sätta världens fart med att ta fram kandidater och påbörja valrörelse.

Jag tänker inte gå in på politiken, men jag säger bara det: att om inte resultatet den här gången blir annorlunda än det varit de senaste 30 åren, dvs att andra partier än de två stora får en stor del av rösterna, ja då tappar jag tron på folks omdöme. Det är NU alla de som är missnöjda och drabbade av den förda politiken bör ta chansen att påverka.

Bilden visar en blommande syrén från byn Lefkadia där vi var på annandagen. En "pascalia" alltså, som betyder "påskblomma". Gissa om den doftade gott...

4 kommentarer:

Pettas sa...

En underbar bild av Pascalia...den doftar ända hit:)

Man får verkligen hoppas på folks goda omdöme inför nästa val

Karin som önskar en fin dag!

Ingrid sa...

En mycket fin bild på blomman. Härligt att se.
Efter 3 veckors vistelse i Lomma, några km från Lund, med tyvärr dåligt väder men ändå skönt så är vardagen här igen. Naturligtvis blev det för mycket mat men man njuter ju av den, särskilt fiskrätter.
Som du skriver ang. valet är det verkligen den allra sista chancen de har, och herregud INTE ett parti ska regera mer.
Min svärdotter är förskollärare så nu har jag fritt från barnpassningen som sen börjar på måndag igen.
Ha det så bra.

Anonym sa...

Präktig syren, har dom större blommor där? Låter som om du har fullt upp, men så roligt för er att ha hemmavarande "barn" några dagar!
Åker till Chania lördag morgon, ska bli ett trevligt återseende!
Samtidigt grämer jag mig litet över alla andra ställen jag inte kan och hinner besöka. Aldrig är man riktigt nöjd!
H. Inga-Britt

eija sa...

En så härlig vårblomma!
Jag väntar också med stort intresse på Greklands val och tänker just på samma sätt som du, fast det är ju inte min sak egentligen. Men jag ska resa till Samos två dagar efter valsöndagen, så är det spännande att se hurdana stämningar det finns i landet då!
Ha en god tid med familjen!