Sidor

fredag 6 april 2012

GLAD PÅSK


Vill bara önska GLAD PÅSK till alla er som firar påsk den här helgen! Själv firar jag inte förrän nästa helg då det är dags för påsk i Grekland.

Det är lite mycket just nu, så det här blir nog årets kortaste inlägg. Men jag återkommer...

7 kommentarer:

Anonym sa...

GLAD PÅSK! till Dig o Din familj från ett mycket snöigt Nässjö,väntar vänner från Göteborg,dom får vänta att köra tills efter middagen,då vägarna blir bättre.

Anonym sa...

Tackar så ♥-ligt...
Du får ha en riktig Glad Påsk sen du mé/Kram Kram

Anonym sa...

Hej! Skulle vilja ställa dig en fråga om vad som är lämpligt att klä sig i som turistande ung kvinna i Aten. Ja det känns lite märkligt att ställa den frågan, men den kom upp under ett informations möte på min dotters skola. En kvinnlig lärare sa att "flickorna fick skylla sig själva, om de blev tafsade på, om de inte var lämpligt klädda i Aten". Jag har nu tittat på ett flertal siter om Aten och ingen skriver något om klädsel. Så jag frågar dig...Hur är klimatet i Aten? Är det vanligt med överfall mot kvinnor? Pa av klädsel? Till saken hör också att den kvinnliga läraren tog på sig att inspektera flickorna på morgonen innan de gick ut. Av allt jag nu läst om Aten låter det mer som en modern storstad...Ett råd på vägen tas tacksamt emot. :-) Varma hälsningar Anna

Anonym sa...

Om du har möjlighet får du gärna maila ett svar. :-)
Varma hälsningar
Anna
info@annamard.se

Ingegerd sa...

Glad Påsk önskar jag dig också.
Tankarna går till Grekland speciellt så här i påsktider. Det hade varit roligt att vara där men så blir det inte i år.

Grekland nu sa...

Oj oj, mycket snö, det låter inget vidare - men precis som mitt gamla Nässjö! Har firat påsk många gånger i min ungdom med massor av snö. Hoppas ändå att ni får det trevligt och att vännerna tar det försiktigt!
Fru Eriksson - Tackar, tackar!
Anna - Kul att du hittat till bloggen! Jag svarar här också, för det är kanske någon annan som vill höra svaret på frågan. Klimatet är mycket varmt på sommaren och relativt milt på vintern. Det gör att de flesta turister på sommaren klär sej så lätt som möjligt. Ibland kan jag tycka att en del turister klär sej som om de vore på en strand, och det kanske inte är lämpligt i någon storstad. Och i en sån klädsel blir man nog tittad på rätt rejält, men knappast tafsad på om man håller sej till "bra" områden. Aten är en helt modern storstad som alla andra i Europa och yngre grekiska kvinnor är ofta ganska välklädda. Men det finns helt klart vissa områden i centrala Aten där man som kvinna eller turist absolut inte bör röra sig överhuvudtaget på kvällarna, t ex i områdena runt och nedanför Omonia. Dessa områden har förvandlats till rena slumområden och där frodas både kriminalitet och prostitution. Men i övrigt är det inte farligare i Aten än i någon annan storstad, det gäller bara att se upp med handväskor och kameror, precis som överallt. Jag mailar dej samma svar och har du fler frågor så skriv gärna igen!
Ingegerd - Glad påsk till dej också!! Hoppas du får en fin helg. Vi tar det där med grekisk påsk ett annat år!

eva i Aten sa...

Ha en fin helg!
Kram