Sidor

lördag 14 april 2012

Påskharen var här!


Det är väl fantastiskt. Den svenske påskharen lyckas varje år med konststycket att hitta till oss i Naousa - och det trots att påskafton infaller en vecka senare!! Och TROTS att de fyra "barnen" (även svärsonen inräknad eftersom han är fanatisk anhängare av påskharen) nu borde kallas för vuxna (de är mellan 21 och 29)...

Så tidigt i morse har det letats ägg här hemma. Bakom soffan, högst upp på bokhyllan, bakom gardinen. Och jag tror nog att påskharen satt nånstans gömd och myste över glädjen i barnens ögon när de hittade SVENSKT lösgodis i äggen (han var nog förbi en sväng på kyrkans vårbasar förra veckan och köpte på sej ett lager).

Annars verkar vädret ha fattat fel. Det är ju inte jul, utan PÅSK. Då ska det vara varmt och soligt och man ska vara ute i naturen. Istället är det regn och rusk och igår blev det ingen procession utanför kyrkorna med epitafen, den fick bli inomhus istället på grund av regn.

Men förberedelserna för kvällens uppståndelsefest fortsätter. Nästa punkt på programmet är den traditionella påsksoppan.

5 kommentarer:

Birgitta Ryås sa...

Vilken fantastisk påskhare!
NÅGON GÅNG skulle jag vilja fira påsk i Grekland! Inte bara för påskharens skull... :-)
Hälsas familjen!

anneli sa...

Mmmm svensk smågodis i ett påskägg,nam!
Säger det samma om vädret!
Kali Anastasi!

Anonym sa...

Hur gör du påsksoppan?
Med inälvor och allt, eller har du en egen variant?
h. Inga-Britt
P.S. tråkigt med vädret, det tycks vara nyckfullt ännu.

Musikanta sa...

Kul att "barnen" fortfarande tycker det är roligt att leta ägg! Vi är på väg till Stockholm men har väntat en stund med att åka eftersom det var SNÖKAOS där i morse.

Va glad du att det bara regnar hos er! Förhoppningsvis har väl snön smält bort från motorvägen när vi ska ge oss iväg om en stund.
Kramar från Ingrid

Grekland nu sa...

Birgitta - Ja, jag tycker absolut du ska försöka komma hit nån påsk, jag tror du skulle tycka det var jätteintressant! Hälsa du också!
Anneli - det blir inte smågodis så ofta nuförtiden, men den här dagen smakar det nam! Kali anastasi till dej också!
Inga-Britt - Påsksoppan gör jag på kycklig och svamp och inga inälvor (förutom möjligen en pytteliten bit kycklinglever...). Viktigast är ju färsklöken och dillen för smakens skull!
Musikanta - Ja usch vilket väder det blev i Stockholm! Som du säger, lite regn gör väl kanske inte så mycket. Hoppas vägarna blir snöfria snart så ni kan åka, ta det försiktigt!