Sidor

fredag 11 maj 2012

Budbäraren Iris

Denna dubbla regnbåge lyste upp den åskmörka himlen igår. Den var nog en av de starkast lysande regnbågar jag sett.

I grekisk mytologi är det Iris som är regnbågens gudinna. Iris fungerar som budbärare mellan himmel och jord och regnbågen är hennes stig. Hon ser också till att det finns tillräckligt med vatten i molnen så att det regnar...

Så här såg Iris ut enligt konstnären Luca Giordano. Och nog regnade det alltid igår. Riktigt kraftiga åskskurar. 

Kanske Iris som budbärare har extra mycket att göra dessa dagar i Grekland? Kanske springer hon mellan de olika partierna och försöker medla och få till en lösning på regeringsfrågan? Just nu är det Pasoks tur, som tredje parti, att försöka hitta nån att samarbeta med. Ny Demokrati och Syriza misslyckades ju i sina försök. Just nu talas det om en försiktig liten öppning, men det är ingen idé att ropa hej än.

Annars är det fullt upp idag med skrivande, läkarbesök, lektion och repetition med kören. Dessutom måste jag göra en köttrullad som blir mitt bidrag till den buffé som kören ordnar efter konserten. Vi har bjudit in två andra körer till konserten och måste ju bjuda dem på nåt att äta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Litet ironiskt att en av valets största förlorare ska försöka bilda regering. Men jag misstänker att det kanske bara är mera en markering, det här med proteströstandet. Folk tenderar ju att gå på i de upptrampade spåren, omvälvningar är svåra att vänja sig vid. Den som lever får se!

Grekland nu sa...

Anonym - Precis, håller med dej. Det är inte lätt att ändra ett mångårigt beteende. Och det skulle kännas konstigt om det nu blir Venizelous som lyckas med regeringsbildandet! Men som sagt, sista ordet är inte sagt än.

Karin sa...

Nu är det verkligen oroligt för Grekland. Iris kunde inte bidra till någon samarbetsvilja mellan partierna. Läste i morse att Venizelos misslyckats med regeringsbildandet.