Sidor

tisdag 22 maj 2012

En våt yllefilt

Känner mej trög och olustig. Och samma sak hör jag från andra personer runt mej. Troligen beror det på vädret. Det är FUKTIGT och äckligt, känns som om det ligger en våt yllefilt över oss. Och just nu regnar det för fullt och det mullrar i fjärran.

Men det är som gjort för att sitta inne och få lite jobb gjort. Håller på med flera olika frilanstexter. Och sen gäller det ju att hålla lite koll på läget inför det nya valet den 17 juni. Fast det känns som om debatten är avslagen, samtidigt som tidningarna skriver skrämmande artiklar om det kaos som väntar om landet går tillbaka till drachmer. Och jag är benägen att tro dom, jag vill absolut inte byta valuta.

Ikväll är det dags för första semifinalen i Eurovision och där medverkar Grekland. Tror inte på låten alls om jag ska vara ärlig, den känns massproducerad och helt utan själ, även om Eleftheria skuttar runt så mycket hon kan och visar både det ena och det andra. Fast pliktskyldigast får jag väl hålla en tumme för att hon kommer till final i alla fall.

Sen är det visst ett barndop idag också har jag förstått. Måste jag väl kolla lite på. Den här gulliga lilla lammungen som jag träffade igår på min promenad får symbolisera alla små liv som man önskar det bästa.

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Det känns faktiskt trögt hela månaden med den här väderleken och mycket bättre blir det nog inte den kommande veckan. Solen fattas helt enkelt! Och sen har vi tjatet om valet den 17 juni. Men i dag hade vi ju det lilla barndopet för Estelle och då glömde man krisen för ett par timmar.
Angående Greklands bidrag till ESC får man väl hålla en tumme, som du skriver, men det är ingen bra låt. I år är det låg kvalitet från alla länderna och alla låter nästan likadant, men så är det när många svenska kompositörer skriver för andra länder, vilket jag inte tycker är korrekt. Varje land ska skicka sitt eget bidrag.
Så nu är det bara hoppas att solen kommer fram så fort som möjligt så vi blir på bättre humör.
Ha det så bra, önskar Ingrid från Florina.

Anonym sa...

Vore det inte dags att slopa ESC, det är ju en mardröm för respektive lands TV-bolag att vinna detta elände! Och låtarna är väl mest skräp, hur ofta har en verklig topphit kommit via ESC?
Tråkigt väder ni verkar ha, här har det plötsligt blivit högsommarvärme, inte helt lätt att vänja sig vid det heller.
h. Inga-Britt

Karro sa...

Min favorit ar Cypern! Den trallar jag och dottern runt till i koket, la la la la love!!!!!
Ha en bra dag!

Musikanta sa...

Det blir förmodligen en helkväll vid teven i kväll.Först höjdpunkterna på Estelles dop och sen semifinalen i ESC. Den ena - vår Loreen ska inte sjunga förrän på torsdag tror jag.
Hoppas krisen löser sig så att ni får behålla euron!
Kramar från Ingrid

Grekland nu sa...

Ingrid - Ja, våren den tvekar väldigt i år, den går fram och tillbaka. Men sen sitter vi väl här och klagar över värmen kan jag tro... Och angående Melodifestivalen så är det lite konstigt det där att vem som helst kan skriva för vilket land som helst, det blir liksom lite urvattnat då. Men låta bli att titta kan jag ändå inte...
Inga-Britt - Eurovision var ju på väg ut för några år sen, men nu verkar det vara en stor grej i många länder så någon skrotning är troligen inte aktuell. Fast här i Greklan har man verkligen legat lågt pga krisen och det är skönt.
Karro - Jaha, Cypern! Den måste jag lyssna på då. Har följt med lite dåligt måste erkännas!
Musikanta - Jag blev fast vid direktsändningen av dopet, så ikväll blir det enbart Eurovision för min del. Estelle skötte sej exemplariskt i alla fall! Kram!

Anonym sa...

Jaja, trots mina beska kommentarer om ESC är jag ändå litet besviken över att inte vår finlandssvenska Pernilla kom till final. Men där ser man väl vad som slår an. Och då borde kanske Loreen ha en rejäl chans i alla fall!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Inte är det lätt att räkna ut vilka som ska gå vidare! Jag tyckte ju Greklands bidrag var dåligt, men i jämförelse med vissa andra bidrag känns det nu plötsligt riktigt ok. Och det var roligt att höra Finlands bidrag på den vackra finlandssvenskan, men tyvärr var det nog ett alldeles för stillsamt bidrag.