Sidor

måndag 28 maj 2012

Regnblöta rosor

Tala om regn i helgen. Det tog bara inte slut, det bara öste ner. Till sist blev jag så trött på det så jag letade fram höstjacka och gympaskor och tog en rejäl promenad i regnet.  Riktigt skönt. Man är väl svensk och inte rädd för lite regn sa jag till mej själv.

Till sällskap hade jag flera koltrastar som sjöng för det vilda. Inte bryr dom sej om lite regnmoln. Och nyponrosorna blev bara ännu vackrare när de tvättats rena från dammet. Efter det kom livsandarna tillbaka igen.

Och en ny vecka har börjat. Valtemperaturen stiger för varje dag och oron för Greklands framtid och för hur allting ska bli ligger och gnager nånstans under ytan. Men istället för att ta ut oron i förskott har jag ju bestämt mej för att försöka leva efter devisen (ni har hört den förut): Ta ut glädje i förskott! Det enda som kan hända är att du varit glad i onödan! Och jag har en massa roliga saker inplanerade framöver, så jag tänker på det istället...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så tråkigt att ni har dåligt väder!
I o för sig har det vänt här nu också och nu blir det kyligare.
Vi kan väl komma överens om att eftersom vi ändå inte kan påverka världsläget är det klokast att njuta av dagen och sommaren så länge den varar!
h. Inga-Britt

Musikanta sa...

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder lyder ju mantrat på förskolan... Det stämmer ju faktiskt! Fast man väntar ju helst med att promenera tills det slutat regna!
Kram!

Karin sa...

Härlig devis! Och nog funkar det väl så att om man tar ut glädjen i förväg så kan det inte bli riktigt illa. Med positiv livssyn får livet en ljusare lyster
tror Karin

Grekland nu sa...

Inga-Britt - jo, det var ovanligt trist väder för att vara Grekland i maj. Men vi får nog sol så det räcker sen så jag ska väl inte klaga!
Musikanta - Sådär sa min mamma också och det lärde jag min grekiske man ganska tidigt i vår bekantskap - och det säger han titt som tätt till de greker som undrar hur han kan gå ut och promenera i "dåligt" väder...
Karin -Det har du ju rätt i! Livet får en ljusare lyster, fint uttryckt!