Sidor

söndag 17 juni 2012

Ännu en valsöndag

Valvakan pågår. Ännu ett ödesval för Grekland är över och nu räknas rösterna. Det är jämnt och mycket kan fortfarande hända. Sen återstår det mest kritiska av allt - regeringsbildningen. Frågan är om det blir lättare den här gången...Mer än så tänker jag inte kommentera resultatet just nu.

Maken och sönerna röstade i barnens gamla skola, i samma sal där dom gick i första klass. Det var nog inte utan att dom blev lite nostalgiska. Och jag också. Själv fick jag ju inte rösta, eftersom jag inte är grekisk medborgare.

Och vad gör man sen, när man har röstat? Jo, då går man ut och dricker kaffe. Och det var knökat rent ut sagt på alla kaféer.

Förresten, igår satte jag in den här bilden på en grön gräsmatta och några gamla olivträd och jag ställde frågan var den är tagen. Två förslag har jag fått, men inget stämde. Rätt svar är nämligen alldeles bredvid det nya akropolismuséet! Huset som skymtar är ett av de två hus som man ville riva men som bevarades. Parken anlades i samband med byggandet av museet och olivträden har flyttats hit för att göra stadsmiljön runt museet lite grönare. Fint, va?

I övrigt får ni gärna läsa en artikel i SvD som min kompis i Aten har skrivit. Hon har god koll på läget och artikeln ger en sann bild av stämningarna inför valet.

Nu återgår jag till valvakan i TV och hoppas på det bästa (vad nu det är)...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Greklands val och Europas öde

http://bit.ly/MWhi7W

Anonym sa...

Om Nea Dimokratia och Syriza blir jämnstarka fattar inte jag hur dom ska få ihop en regering. dags att söka hjälp hos högre makter?
h. Inga-Britt

Monica P sa...

Den gröna parken med så stora träd hade jag gärna velat se när jag bodde i Aten 1967-69! Vi bodde på Dimitrakopoulou och jag gick ofta till stan via Plaka, och det fanns inte ett grönt strå att se i kvarteret Makryjanni, bara en gammal polisstation med kulhål i väggarna sedan kriget...Sen såg jag den enorma gropen när man byggde tunnelbanestationen, innan muséet var klart. Uppenbarligen dags för ett besök i Aten igen!

Fritt ur hjärtat sa...

Ja jösses vilken soppa. Hur ska det gå?

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jag fattar inte heller hur det ska gå till, men vi får väl se idag hur det går med första försöket.
Monica - Det är absolut dags för ett besök om du inte varit där på så länge! Hela området runt Akropolis, med gågatan och all grönska är en underbar oas. Där kvittrar fåglarna och man kan inte tro att man är i centrala Aten.
Fritt ur hjärtat - Hej, det var länge sen! Och visst är det en soppa, jag undrar också hur det ska gå...