Sidor

fredag 15 juni 2012

Hemma igen

Tillbaka till utgångspunkten igen. Hemma i lilla lugna Naousa, där Sverige just nu spelar fotboll på TV. Jag vrålar så gott jag kan, så det ska höras ordentligt i hela kvarteret, när laget gör mål. Men tyvärr räckte det visst inte, hör jag nu när matchen är slut.

Det var många som vrålade och skrek även igår kväll på Syrizas valmöte på Omonia. Vi var där och kände på stämningen. Rätt mycket folk var det, men ändå, inte är det som förr på valmötena här i Grekland. Men hög musik, många fanor och god stämning bland alla åldrar var det. Tsipras dröjde i nästan två timmar så då hade vi tröttnat, honom såg vi på tv sen istället. Ikväll har Samaras pratat på Syntagma, men det missade jag för då satt jag på bussen.

När det inte är valmöte på Omonia är torget ett tillhåll för narkomaner och andra utslagna. En ung stackars tjej satt och sov på en bänk, mitt i oväsendet. Såna här tragiska bilder ser man mer och mer i Aten.

Gissa var i Aten den här bilden på en grön idyll med gräsmatta och gamla olivträd är tagen? Ni får en dag på er att gissa. Det enda jag kan säga är att det är MYCKET centralt...


3 kommentarer:

m sa...

Ethniko Kypo?

Anonym sa...

Tja,när jag var i Aten gick jag till "municipal garden" eller vad som nu var det engelska namnet, för att svalka mig efter vaktombytet vid parlamentshuset (där det verkligen var hett), inte många steg från Syntagma om jag nu minns rätt. Kan det vara därifrån?
Träffade några getabockar där, och efter det förstod jag vad som menas med att det luktar get. Och ändå var det utomhus!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

M - Nix, en bra gissning, men icke...
Inga-Britt - Haha, nej här luktade det inte get...Jag ger den här lilla "tävlingen" en dag till. Några fler förslag??