Sidor

tisdag 19 juni 2012

Lite utanför

Det är när man sitter och studerar listan på årets sommarpratare i P1 som man förstår att man bott länge utomlands. Där står det ena okända namnet efter det andra...Trots att jag anser att jag har ganska god koll på svenska nyheter så vet jag knappt vem nån är på den där listan. Hm, man känner sej lite utanför. (Här finns hela listan).

Eller är det kanske - hemska tanke - ett ålderstecken?? Är de här personerna kanske i mina barns generation, vilket betyder att de knappt var födda när jag bodde i Sverige?

OK, inget att hetsa upp sej för. Men några kända namn finns det ju. Några som jag tänker bocka för och sen lyssna på i min mp3-spelare. Som Karin Falck, Yngvie Malmsteen, Gudrun Sjöden, Christer Björkman, Märta Tikkanen, Birgitta Svendén, Stefan Löfven och Marie Göranzon. De här personerna tillhör en gammal god årgång...

Men är det nån som kan tipsa mej om andra namn som är värda att lyssna på, så tar jag gärna emot förslag!

I övrigt har vi inte fått nån regering än. Förstås. EU pressar på, och i SvD står det om en kamp mot klockan, men Samaras och co tar det visst lugnt. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Martina Haag, Soran Ismail och Marika Carlsson kan säkert vara underhållande, de två senare är komiker med utländskt påbrå. Värst är väl att komma ihåg att lyssna på dem, men de finns väl på SVT Play hoppas vi.
Och har vi egentligen några större förhoppningar på den eventuella nya regeringen i Grekland? Hela kaoset börjar kännas likgiltigt, det varar väl tills maten börjar sina på det egna bordet, kan jag tro.
Här ska vi fira midsommar, hur gör du?
h. Inga-Britt

Ingrid sa...

Tyvärr kan jag inte tipsa om några nyare namn. För det är bara så att man känner sig lite utanför när man har bott många år utomlands, jag själv sedan 1967. Jag märker det särskilt när jag lyssnar på Melodikrysset och försöker lösa frågorna när det gäller den svenska nyare musiken. Som tur är har jag för det mesta hjälp av min bror när vi chattar via Skype på lördagar kl. 11.00 och lyssnar på sändningen.
Angående regeringen blir det ju igen de gamla partierna som har regerat landet de sista 40 åren och förorsakat en hel del chaos. Men kanske man skulle ge dem en sista chans?

Steve sa...

Jag gjorde samma reflektion som du när bara okända namn dök upp. Intressant ändå med nya friska namn som sticker ut.
Travtränaren Lutfi Kolgjini kan vara intressant att lyssna på den 5 juli liksom hotellägaren Petter Stordalen den 7 juli. Skådespelaren Thorsten Flinck den 15 juli har väl alltid nåt förvirrat att säga. Bäst dock att inte göra listan för lång då svårigheten brukar vara att komma ihåg att lyssna. Det händer ju så mycket annat njutbart som konkurrerar under Sommarperioden.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Tack för tipset, ska kolla in dessa namn också. Jag lyssnar sällan direkt, utan laddar ner programmen i min mp3. Enda nackdelen är att det då inte finns någon musik. Men man kan lyssna på datorn också en månad efter programmet sänts. Midsommar firar vi inte här! Men traditionen säger att man ska elda upp de kransar som man gjorde första maj, får se om det är nån i kvarteret som gör det i år.
Ingrid - Ja det förstår jag, att det är samma sak om man lyssnar på Melodikrysset. Tur att du har hjälp av din bror där. Och ang politikerna så känns det lite tradigt att vi nu är tillbaka på samma gamla namn igen...
Steve - Tack för dina tips! Thorsten Flinck känner jag ju till, kanske kan det bli förvirrat och bra...Nuförtiden kan man ju lyssna när man vill, så man behöver inte passa tiden mitt på dan, det är bra tycker jag!

Fritt ur hjärtat sa...

Jag tänker mig
Lars Lerin- en värmlandskonstnär som precis fått museum i Karlstad.
Lotta Shelin- Fotbollsproffs.
Ebbot Lundberg- Min absoluta favoritartist:-)
SOran Ismail- Komiker men en mycket klok betraktare.
Lutfi Kolgjini- en skandalomsusad travkusk.
Thorsten Flink FD missbrukare skådespelare, artist och en stark personlighet.
Säkert kommer jag lyssna på fler men dessa i synnerhet.

Grekland nu sa...

Fritt ur hjärtat - Tack snälla för dom tipsen! Ska gärna lyssna på några av dessa personer.