Sidor

måndag 18 juni 2012

Vegetarisk mat i Aten

Medan det pågår försök i maktens korridorer i Aten att bilda en koalitionsregering tänkte jag tipsa om en liten restaurang i huvudstaden som blivit ett måste för mej. Dit går jag varje gång jag är i stan.

Stället heter Avocado och är en vegetarisk restaurang. Enligt deras egen reklam är det den enda helt vegetariska restaurangen i stan. Förresten, man måste inte äta mat där, man kan ta en kopp kaffe eller en god fruktjuice också. "Food for life" står det på matsedeln. Och här hittar man massor av nyttiga och goda vegetariska rätter, både sandwiches, sallader, soppor, grönsaksrätter och desserter. En del rätter passar även veganer, andra är glutenfria.

Den som är mjuk i benen kan välja att ligga till bords på övervåningen. Men den här dan var det visst ingen som kände för det.

Så här ser det ut på nedre plan. Servicen är god och alla är glada och trevliga. Det går också utmärkt att göra sej förstådd på engelska, dessutom är matsedeln tvåspråkig.

Jag har ätit en supergod rätt som heter Gratitude och det är avocado, basilika och valnötter på en bädd av kinoa. Och dressingen gjord på honung och citron är ljuvlig... Det är den gröna skålen. Rätten längst fram heter Mediterranean Breeze och består av svartögda bönor, kinoa och en del annat gott.

Var den ligger? Jo, på Nikis 30, ett stenkast från Syntagma. Rekommenderas!

3 kommentarer:

Madicken sa...

Tror vi var där, min bror och jag fast då var det bara ett kafé...2001

anneli sa...

Ser mysigt ut! Måste besökas vid nästa Aten besök!
Ha det gott.

Grekland nu sa...

Madicken - Jaha! Har det funnits så länge! Helt värt ett besök igen då, tycker jag.
anneli - Det tycker jag du ska göra. Ha det gott själv!