Sidor

onsdag 20 juni 2012

Sommarsolstånd

Denna dag, ett sommarsolstånd.(Eller natt, för den exakta tiden för sommarsolståndet är kl 01.09 i natt, alltså natten mellan onsdag och torsdag).  Fast här i Grekland har solen just gått ner och ett svart mörker omsluter oss. Inget midsommarnattsljus här inte.

Däremot är det rejält varmt de här dagarna, nästan 34 grader. Så idag blev det en tidigt morgonpromend i Agios Nikolaos, redan vid 8-tiden. För en gångs skull tog vi kaffet med oss och satte oss vid den lilla dammen och kollade på forellerna.

Sen har vi fått en premiärminister här i Grekland. Alltid något. Han har svurit eden och blivit välsignad av ärkebiskopen. Han heter Antonios Samaras och han förklarade att "med Guds hjälp ska vi göra allt vi kan för att föra det grekiska folket ur krisen". Jaha, det är så dom brukar säga "over there" också. Men när det gäller politik föredrar jag att de lovar att arbeta hårt och hederligt och att de försöker samarbeta över gränserna.

Ikväll är det visst ingen fotboll på TV som maken måste se, så då kan det bli en promenad på voltan. Och en dricka på nåt kafé. Det är nattsvart ute, som sagt, men grekiskt ljummet. 

2 kommentarer:

Karin sa...

Härlig ny bloggbild du har! Sånt är vi dåliga på att ändra. Behöver be något barn om hjälp för sådana teknikaliteter! Helt klart har du rätt om politiken att hederligt arbete i samverkan är vad som behövs. Underbart om vi får se de stora grabbarna med armarna om varandra samarbetsvilliga som killarna i det grekiska fotbollslaget!!

Grekland nu sa...

Karin - Det är inte svårt alls att byta bild eftersom till och med jag klara det! Man går bara in på layout och letar sej fram. Och visst är det bra utgångspunkt att det finns vilja till samarbete!