Sidor

lördag 2 juni 2012

Pingst och smarta svenskar

En solig och varm pingstafton har just börjat. Jo, vi är ju lite efter här i Grekland och har pingst nu den här helgen. Och det är tre dagars helg, för här har man fortfarande annandag pingst, minsann! Första stora badhelgen brukar det vara, men här i norra Grekland har vädret hittills varit ostadigt och inte lockat till nåt bad. Såg på tv igår att det är ca 22 grader i vattnet. Tja, borde väl vara helt ok för en svensk, så kommer vi i närheten av nåt hav så LOVAR jag att försöka...

Annars läste jag en klok rubrik i SvD i morse. På tidningens förstasida löd den: "Svenskar är smarta, åker till Grekland". Just precis, det är väl det jag alltid har sagt... För turisterna är mer efterlängtade och behövda här än nånsin och det gör att priserna sänks. Många hotell gapar halvtomma och det kan bli en tuff sommar för turistnäringen om inte läget ändras.


Igår invigdes en blomsterutställning i Naousas park. En av stans körer (inte min, utan konkurrenten) sjöng under den stora platanen - tills det började åska och blixtra och regna och folk flydde därifrån. Jag hamnade på ett café istället tillsammans med några vänner.

Nu ska jag ut och handla på grönsaksmarknaden.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu förefaller det ju som om Spanien skulle bli centrum för börsoron, med dom rasen på bostadsmarknaden är det faktiskt konstigt att inte bankerna börjat vackla tidigare. Tänk att samma misstag ska upprepas så ofta!
Hoppas ni får sommarvärmen tillbaka nu, här uppe är det ruggigt värre, underligt väder vi har!
h. Inga-Britt

Steve sa...

Jag gillade annandag pingst bättre än ersättningsdagen nu på onsdag.
Om jag bara kunde så skulle jag som förr åka till Grekland. Så där en tre, fyra gånger per år.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jag tycker det verkar som om hela EU är på väg att braka ihop, undrar vad som kommer att hända framöver...Och sommarvärmen har kommit! Idag ska vi försöka ta årets första dopp.
Steve - En annandag ger mer, tror jag också, för den kan kombineras till en långhelg, medan en enstaka dag inte är så mycket att ha. Och det låter bra att du gärna skulle åka till Grekland om du kunde! Landet har många stabila vänner, som tur är.

Marina pa Kreta sa...

Go'morgon!
Barnen skall bada i havet med svägerskan idag.
I min mobil har det plingat till att jag fått ett arbetspass senare i veckan.
Önskar dej en fin pingst och en bra vecka!
Filakia!

Anonym sa...

Oj vad jag längtar till medelhavet,älskar att bada,går upp kl 7 o simmar när vi är i Pefochori.Tänk om jag kunde hoppa i Runnerydsjön när vi varit på morgon promenad med Charlie våran hund.

Grekland nu sa...

Marina - Härligt att få pling i mobilen om jobb, det är det många här i Grekland som skulle vilja få! Hoppas dina barn hade en skön badtur, det finns ju SÅÅ många fina stränder på Kreta.
Anonym - I september var vi i Pefkochori och då badade vi också kl 7 på morgonen - och det är dagens bästa bad! Ja, tänk om man kunde slänga sej i Runnerydssjön, det vore något! Kommer ni till Grekland i sommar?