Sidor

tisdag 10 juli 2012

Den fromma storken

Minns ni fotot som jag tog på den nyanlända storken i våras? Det var förresten inte en ensam stork utan ett par som slagit sej ner på toppen av ett kyrktorn i Kopanos.

Nu har familjen utökats! Och en av familjemedlemmar har hittat en ny favoritplats, strax intill boet - på kyrkans kors. Den sitter där nästan varje gång jag kör förbi. Och med den nya kameran lyckades jag komma lite närmare den fromma storken...

Övriga familjen håller sej i boet, även om jag tycker det verkar lite trångbott. Men det kanske fläktar lite däruppe på toppen? Själva håller vi på att smälta ihop till en liten hög, det rinner svett från pannan och ner i ögonen och in i öronen. Nu får det snart vara nog med värmebölja.

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Härliga bilder på storkarna. Det är ju en så exotisk fågel för oss häruppe i Norden - utom kanske för skåningarna. Jag tror aldrig jag har sett en stork i Sverige.

Rolig bild med storken som sitter på kyrkans kors!
Kramar från Ingrid

Eva i Tyresö sa...

Avbrott från datorn medan vi var i sommarhuset på västkusten.
Härligt att höra dig igen . Skönt att du är kry och glad och lever med svenska sommarprogram.
Jag saknade dig....
Kram Eva i Tyresö

Ingrid sa...

Under tiden jag lyssnar på Allsången från Skansen så läser jag lite ditt och datt på nätet och sett dina fina bilder från storkarna.
En vecka till får vi hålla ut med värmeböljan. Usch. För även i Florina går temperaturen upp till 36-38 grader och inomhus har jag 28 grader, så man går på tomgång. Egentligen skulle man inte klaga för vintern är ju lång i Florina, men människan är aldrig riktigt nöjd. Skönt att jag har fritt från barnpassningen på sommaren.
Ha det så bra.

Grekland nu sa...

Musikanta - Ja visst känns den exotisk, det tycker jag också! Och jag tyckte det är extra roligt att den sitter på korset. Så nästan varje gång stannar jag bilen och försöker fotografera...
Eva - Tack, vad du är snäll! Ibland är det nog inte så dumt med datorpauser, jag tror vi behöver såna då och då!
Ingrid - Just det, Allsången ja, den brukar jag titta på också ibland. Och visst går man på tomgång med sån här värme, men jag hoppas det snart ska bli mer normala temperaturer. Ha det så bra!