Sidor

torsdag 12 juli 2012

Het förmiddag i Arkochori

En tidig morgon åkte vi med tyska och grekiska elever upp till Arkochori. Den by som man ibland kallar för "björnbyn". En av mina favoritbyar häromkring. Trogna läsare har varit med mej däruppe förr. (Bilderna går att klicka större).

Här är så otroligt grööönt och vackert.

Och jag kan inte se mej mätt på utsikten åt alla håll.

En del hus är flera hundra år gamla. Efter att byn övergivits och nästan förfallit har den nu fått nytt liv. Många bor där under sommaren, andra hyr rum på något av pensionaten. Men allting är fortfarande i liten skala.

Vi satte oss på kafeneion på torget tillsammans med gubbarna. Här är världens centrum i Arkochori.

Och vad dricker man där? Jo, grekiskt kaffe, förstås. Utan fat.Svalorna gjorde som gubbarna, de satt och filosoferade tillsammans. Fast inte på torget utan på telefontrådarna.


Solrosorna var nog de enda som riktigt tyckte om den starka solen.

Jag gillar hur man i Arkochori gör en gatubrunn till ett konstverk.

Efter Arkochori åkte vi vidare till en vingård. Dit får ni följa med i nästa inlägg, för nu måste jag laga mat.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Beundrar att du orkar laga mat i den värmen, men det blir säkert något som inte kräver timmar vid spisen. Bilden från agoran är så fin, något av det bästa med Grekland om du frågar mej.
h. Inga-Britt

Ingrid sa...

Hade aldrig kunnat tänka mig att en gatubrunn här i Grekland kan vara så vacker. Helt underbar! För här i Florina är det stora djup runt omkring. En mycket fin by med vacker utsikt. Det är Grekland som det ska vara, och inte en massa soptippar här och där.
I går kväll stormade det som bara den här hos oss och skitigt blev det i lägenheten. Så det blev en storstädning redan kl. 6 på morgonen innan hettan kommer. Och en svalkande dusch därefter, en god frukost och man känner sig så bra.
Önskar dig en trevlig helg.

Steve sa...

Vilken ljuvlig plats.

Musikanta sa...

Var är damerna? Hemma och lagar mat åt sina gubbar kanske. Den manliga delen av de grekiska pensionärerna har sannerligen gjort det behgligt för sig...

Skojig björn och väldigt vackra bilder för övrigt!
Kram från Ingrid