Sidor

tisdag 31 juli 2012

Om aktiva solar och annat

Hettan dallrar och svetten rinner. Maken säger att den extremt varma sommaren beror på att solen är aktiv igen efter en period på några år då den sovit gott. Nu händer det utbrott och annat däruppe och det för med sej extra varmt väder. Fast varför har det då regnat så förjordat i Sverige den här sommaren?? Vi har ju samma sol, borde det inte vara varmt där också då...?

Men egentligen bryr jag mej inte så mycket om vädret just nu, det finns andra viktigare saker. Även min sjukdom som börjar på C har nämligen vaknat efter några års slumrande. Och det känns värre. Mitt i alla trevligheter under sommaren har läkarbesöken avlöst varann och i morgon påbörjar jag en ny behandling, en starkare sådan. Jag hoppas på god effekt och uthärdliga biverkningar.

Det är skönt att ha hela familjen i krokarna såna här gånger. Sönerna, dottern och svärsonen ser till att det är liv i luckan. Det blir inte mycket tid till grubbel. Bilden visar den dyra, men goda, kalla capuccino som dottern och jag drack i Thessaloniki igår efter ett av läkarbesöken.

Nu har jag lektion med mina trevliga elever. Sen ska jag till en väninna för en stunds prat på en svalkande balkong.
17 kommentarer:

Pettas sa...

Ett så tråkigt besked. Hoppas att du får bukt med eländet nu med din behandling som är på gång.
Dina bilder är så vackra, palmen med solen i nedgående? , capuccinon...håller tummarna hårt, hårt för att allt vänder sig i rätt riktning. Skönt att ha familjen runt sig när det stormar

Styrkekram
Karin

Anonym sa...

Å, attans...jag skulle vilja skriva nåt starkare men du får förstå min reaktion i alla fall. Hos oss går vi sorglösa fram till september då det är dags för min mans återbesök...

Anonym sa...

Verkligt tråkigt att höra att din sjukdom inte håller sig borta! Jag hoppas innerligen att din (dina?)läkare har koll på situationen, har läst att det numera finns mediciner som kan hejda utvecklingen (bortsett från cytostatika då förstås).
Och att krisen inte gör att sjukvården försämras!
allt gott önskar
Inga-Britt

roula sa...

sa trakigt,inga-britt!! önskar dig allt gott,att du besegra sjukdomen!!!

varma hälsningar fran tyskland

Grekland nu sa...

Pettas - Ja, tråkigt är det, även om jag nästan lyckats förtränga det under de senaste veckornas trevliga händelser. Och det är skönt med familjen! Tack för dina tummar, kram!
Anonym - Då vet du hur oron kommer och går när det gäller denna sjukdom. Och jag förstår vad du vill säga...
Inga-Britt - Jodå, jag tror nog läkarna har koll på situationen och nån kris inom just det här sjukhuset har jag heller inte märkt, som tur är. Den här medicinen hör till cytostatika men tas i form av tabletter. Får se vad den kan göra.
Roula - Tack, jag ska göra mitt bästa!

Karro sa...

Stor styrkekram till dig. Kampa, kampa, du fixar det!!!

anneli sa...

Inga roliga besked såna där!!
Önskar dig all ork med behandlingen och vad underbart att ha familjen nära just nu.
Kram
Anneli

Markus sa...

Vad tråkigt att höra, hoppas att den nya behandling biter på de onda cellerna... Kämpa på!

Ingrid sa...

Ja du, Ingabritt, jag kan verkligen bara önska dig allt gott och väl med behandlingen så du får en lyckligare framtid. Vi behöver ju absolut din bloggsida, som är såååå trevlig att läsa. Min svärdotter har ju samma problem, men där var hon tvungen till att operera bort det ena bröstet. Men hon har kämpat och tar situationen som den är för hon är positivt inställd till livet.
Kära hälsningar från Ingrid i Florina.
P.S. Skönt att det är lite svalare i dag, men egentligen så oviktigt i livet.

Mini sa...

Stor styrkekram till dig!! Verkligen tråkig läsning. Nu är det dags att ge de dumma cellerna på moppo en sista gång. Önskar att du inte kommer att må så dåligt att behandlingen. Skickar en stor styrkekram till!

Mini!

Birgitta Ryås sa...

Stor och varm Kram! ♥ ♥ ♥

Karin sa...

Önskar verkligen att din behandling ska bli kraftfull och göra det den ska utan att du får för många biverkningar. Och önskar dig förstås massor av styrka och trygghet med de dina.
Kram

Anonym sa...

Varm empati till dig och tack för att vi får följa dig i ditt liv.
/Lena

Musikanta sa...

Jag förstår bättre numera hur du känner dig, som du förstår. Man kan förtränga oron till en del när man har mycket på gång, men inte helt...

Hoppas nu att tabletterna ger avsedd verkan och att du inte mår alltför dåligt av dem.
Tänker på dig!
Många kramar från Ingrid

Christina sa...

Jag önskar dig allt det bästa o styrka. Härligt också när familjen får vara tillsammans emellanåt.

Grekland nu sa...

Karro - Tack, och visst ska jag kämpa!
Anneli - Absolut inga roliga besked, men det hjälper att ha många goda människor omkring sej.
Markus - Tack snälla!
Ingrid - Att vara positivt inställd till livet gör allting lite lättare, det är jag helt övertygad om. Det finns glädjeämnen att lyfta varje dag och överallt. Skönt att höra att det går bra för din svärdotter, kram!
Mini - Ja, jag vill mer än gärna ge dom på moppe...Och hittills mår jag bra av behandlingen, inga biverkningar alls! Hoppas det fortsätter så.
Birgitta - Kram tillbaka! Ska bli såå roligt att ni kommer!
Karin - Tack! Det känns verkligen bra att just nu ha hela familjen omkring sej. Och jag hoppas också att de där pillren gör det dom ska...
Lena - Tack snälla!
Musikanta - Ja, jag förstår att du fått en ny insikt i denna sjukdom. Oron finns där hela tiden och ibland ploppar den upp rejält, men det underlättar ändå att göra trevliga saker och glömma eländet så mycket det går. Hittills mår jag bra av behandlingen och det känns jätteskönt. Kram!
Christina - Tack! Och visst är det härligt när alla samlas emellanåt (men sen kan det vara skönt med lite lugn och ro också...).

Tina sa...

Hoppas du blir bra snabbt!!!