Sidor

fredag 3 augusti 2012

Under fullmånens sken

Fullmånen i augusti är nåt alldeles extra för grekerna. Den anses vara större och mer magisk än andra fullmånar och det ordnas ofta evenemang då man sitter ute i den ljumma augustikvällen under fullmånens sken.

Och i år är det faktiskt TVÅ fullmånar i augusti! Det måste väl betyda nåt alldeles extra...? Kanske är det gott tecken för det stackars landets ekonomi?? Igår var den första, medan den sista infaller den 30 augusti.


Så vi åkte till Veria igår kväll tillsammans med några vänner och var med om en fin gratiskonsert. Den hölls utanför det bysantinska muséet i Veria och bestod av dikter som tonsatts av olika kompositörer. Riktigt njutbart.

Tur det finns sånt som inte kostar pengar, för just nu rasar skattebeskeden in över oss här i Grekland. Och ALLA ska betala. Även den som inte har någon skatteskuld ska betala - en "solidaritetsskatt" på flera tusen kronor. Solidaritet med vem, undrar jag??
5 kommentarer:

Anonym sa...

Solidariska med dem som skor sig på vanliga medborgares bekostnad, förstås. Nu framkommer det ju vartefter med beklaglig tydlighet vilka länder som misskött sin statsekonomi. Och det blir säkert flera, nu är det Italiens tur att bedyra att landet inte behöver ekonomisk hjälp. Så då tar det väl bara ett par veckor eller så...
Annars borde du bara få tänka positiva tankar nu för att stärka immunsystemet, hur det ska gå till vet inte jag! För jag tror faktiskt på positiv energi, som "booster" när man är sjuk.
Tummarna upp att behandlingen biter!
h. Inga-Britt

Musikanta sa...

Tur att det finns glädjeämnen som är gratis som man kan glädja sig åt när det är sådana åtstramningar i ekonomin som du berättar om. Här hade det nog blivit ett ramaskri om regeringen plötsligt skulle kommendera in en straffskatt på flera tusen kronor.

Jag hoppas att man undantar gamla och fattiga människor - det finns väl många som lever på marginalen i landet, antar jag.
Kram från Ingrid

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jovisst känns det precis så, att vi är solidariska med dem som skott sej...Suck. Men jag tänker inte så mycket på det, jag tror också på positiv energi och försöker undvika sånt som är negativt. Alltså sätter jag knappt på tvn alls.
Musikanta - Tyvärr är ingen undantagen från denna skatt! Den tas ut av alla, men storleken är beroende på deklarerad inkomst. Så nu är man glad för alla glädjeämnen som inte kostar! Kram!

Uhanna sa...

Ja, även jag har upplevt några av de mest vackra och fulländade fullmånarna från min lilla ö ute i Kykladerna.
Njut!

Grekland nu sa...

Uhanna - Det kan jag tänka mej! Och visst känns det som om fullmånarna i Grekland är extra imponerande på nåt sätt...