Sidor

fredag 31 augusti 2012

Bär och båtar

Det har blivit mycket björnbär för mej i år. Vi har både fått från andra och plockat själva. Det är härligt att blanda i gröten och sen ha färska bär istället för sylt ovanpå. Igår morse gick vi en tidig morgonpromenad i utkanten av stan och resultatet blev den här lilla skörden. Ett par dl björnbär och två fikon.

Igår åkte jag också med yngste sonen till hamnen i Thessaloniki. Vinkade av honom vid båten Theofilos som tar 14 timmar på sej för att nå Mytilini. Nästa vecka skriver sonen prov på universitetet. Kanske kommer han hem några dar nästa månad, annars är det väl jul som gäller.

Och sen blev det ett sista flyttlass med bilen tillbaka till Naousa från äldste sonens lägenhet. Nu är den tom och på måndag åker han med enkel biljett till Sverige. Många avsked, tur man inte är så sentimentalt lagd...

Ni glömmer väl inte fullmånen ikväll? Här i Grekland anser man ju att augusti månads fullmåne är nåt extra. Så ikväll blir det evenemang på en massa arkeologiska platser över hela landet. Själv ska jag till Aristoteles skola och lyssna på musik i fullmånens sken. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ni måtte ha fullt hus nånstans om ni ska lagra sonens tillhörigheter!
Kanske det blir någon tripp till Sverige för att hälsa på honom sen`?
Otroligt vilken lång båtresa,är väl längre än det ser ut vid en hastig titt på kartan. Har man däcksplats är det nog en aning tröttsamt.
Härlig morgonbild i vinjetten, man kan nästan känna hur hettan småningom stiger.

Ha det bra!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Fullt hus var ordet, sade Bull! Här är redan fullt, får inte plats ens en gaffel till. Men som tur är så har svärmor ett förråd där vi kan ställa lite saker. Fast de flesta möbler sålde han, så det är inga skrymmande saker. Och båtresan är väldigt långtråkig, tycker sonen. Men med lite sömn på däck och lite plugg så gick det bra.

Anonym sa...

Ja, här ser man ingen fullmåne i kväll, hoppas det är annorlunda hos er! Fast det är det ju förstås, vem har hört talas om regn i augusti i Grekland? Inga skogsbränder i alla fall hoppas jag, nu är det Costa del Sol som förstörs!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Nej, nåt regn var det längesen vi såg. Däremot brinner det lite här och där. Igår stod brandbilen på plats vid evenemanget på Aristoteles skola. Folk kan ju inte låta bli och röka och det är lätt hänt att det far iväg en gnista...