Sidor

onsdag 29 augusti 2012

Djurliv

Efter den varmaste sommaren på länge i Grekland (precis tvärtom mot i Sverige alltså) njuter vi, både djur och människor, sköna sensommardagar.  Just nu, strax före åtta på kvällen, är det ca 25 grader och det är skönt att bara sitta och slötitta på omgivningen. Som duvorna gör.
Men vissa jobbar hårt. Som myrorna till exempel. De här tre arbetarna sliter hårt för att bära den här smulan till sitt bo. Tittar man noga ser man ett litet huvud i mitten också, det måste betyda att det finns en myra under bördan också. Och det här sker inte på en slät yta, utan rent vertikalt! Rakt uppåt alltså, på vår kakelvägg i köket! Jag blev så imponerad av dem att jag inte kunde ta död på dem, utan bar ut dem på balkongen.

Annars är det övning med kören som gäller ikväll. Vi har två konserter nästa helg och måste verkligen skärpa till oss efter sommaruppehållet.


2 kommentarer:

Musikanta sa...

Underbar bild på de små myrorna - man undrar varför de jobbar som de gör... Bra att du lät dem få det lite lättare utanför huset.

Det låter aningen stressigt, att ha konsert redan nästa helg med så få repetitioner. Men alltihop är väl inte nya stycken?
Kram!

Grekland nu sa...

Musikanta - Ja, man kan ju inte bli annat än imponerad även om jag ju inte vill ha dom i köket! Och ang kören så är det sånger som det är meningen att vi ska kunna sen i våras - men oj så ringrostiga vi har blivit! Men vi övar på så gott vi kan...