Sidor

söndag 12 augusti 2012

Det var nästan så vi frös

Tala om kontraster. Häromdan var det 39 grader varmt, idag var det bara 17 när vi tog en promenad uppe vid skidanläggningen (och säkert ännu kallare under natten). Nästan så vi frös...en ovan känsla den här sommaren.
Som vanligt skiftade bokskogen i alla nyanser av grönt.
Framme vid bergsplatån Dordopoli (en av mina favoritplatser) hördes på långt håll bjällror från en fårskock. Herden ropade till oss att ta upp en sten och låtsas kasta om vallhundarna blev för aggressiva. Som tur var höll dom sej på avstånd. (klicka för att se bilderna större).
Även en tistel kan vara mycket vacker, tycker jag.
Men den här då?? Inte kan man beskylla den för att vara vacker kanske, men... annorlunda!

Om en stund ska jag kolla på OS-finalen i handboll, måste ju heja lite på det svenska laget. Och i natt väntas stjärnfall - men då får nog de tjocka molnen maka på sej först om man ska kunna se nåt.


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Såsom alltid får vi se fina bilder från dina utflykter. Och med den här temperaturskillnaden är man ju inte van vid ännu, men skönt är det när man kan lufta lägenheten lite. Å andra sidan ska det bli varmare igen.
Det har tyvärr inte gått så bra för Sverige i OS så vi håller helt klart tummarna för "vårt" lag.
Och i kväll blir det nog en titt på avslutningsceremonin.

Grekland nu sa...

Ingrid - Ja, visst var det skönt med lite frisk luft efter denna heta period! Men sommaren är ju inte över än på länge, det är bara att hoppas på lite rimliga temperaturer. Ska nog också kolla lite på avslutningsceremonin (och kanske på stjärnfall, för just nu är det faktiskt klart väder).

Karin sa...

Härliga grönskande miljöer som du bjuder på! Hade gärna hängt på den turen i det svala gradtalet :-)

Musikanta sa...

Så underbart vacker tistelbild! De andra också...
Och konstigt också att det fortfarande finns herdar som vaktar fåren.
Kram!

Grekland nu sa...

Karin - Just nu är det otroligt grönt och härligt - trots att sommaren varit ovanligt varm. Det är bara att tacka och ta emot.
Musikanta - För oss hör herdarna vardagsmat för vi lever i en miljö med massor av får och getter. Och nån måste ju passa dem! Jag gillar också tistelbilden...