Sidor

söndag 5 augusti 2012

På ridklubben Pegasus

Ridklubben Pegasus i Naousa ligger högt med utsikt över gröna kullar. Passande miljö alltså för Pegasus-hästar som i mytologin beskrivs som skygga, flygande hästar som lever ensamma på ensliga bergstoppar.

Men några flygande hästar såg vi inte till när vi åkte dit igår kväll för att leta lite svalka. Däremot stod några helt vanliga hästar i stallet och stampade. Och ett får, som sett sina bästa dagar, snurrade runt varv efter varv på grillen. Grillmästare var en glad "vlachos" i folkdräkt. Varför sköta en grill i dessa kläder? Tja, säg det. Några turister att imponera på fanns det i alla fall inte.
I vilket fall som helst var det jätteskönt och svalt där uppe på kullen och vi stannade på tavernan tills en röd måne gick upp på den svarta himlen.

Idag har jag lyssnat på Soran Ismails sommarprogam (sändes den 1 augusti) och det rekommenderas varmt. Många kloka funderingar. När någon snällt försöker säga att han är hälften svensk och hälften kurd svarar han: "Nej, jag är inte halv, jag är dubbel". Like!


1 kommentar:

Eva Ö sa...

Å vad svalt och skönt det ser ut på berget, och vacker utsikt! Jag håller med om att det sommarprogrammet var väldigt intressant. Kram