Sidor

söndag 16 september 2012

Klostervy och fågeldrama

När man ser den här vyn så undrar man nästan var man befinner sej. I Norge kanske? Eller i Österrike?
 Men det är Grekland förstås, floden Aliakmonas utanför Veria. En vy som är lika fantastisk varje gång man ser den, tycker jag. Och våra Norrbottningar blev som alla andra gäster vi haft imponerade och förvånade över denna okända sida av Grekland.
Idag åkte vi  först till Aristoteles skola. Där kollade vi de arkeologiska lämningarna och plockade några kilo valnötter. Därifrån åkte vi till museet i Vergina. Och sen till Johannes Döparens kloster (Προδρόμου). Detta fina kloster som funnits på samma plats sen 400-talet e. Kr, trots både bränder, plundringar och andra katastrofer genom åren.
Påfåglarna satt och halvsov, det var ju siestatid när vi var där. Jag tror munkarna vilade middag också för vi såg inte till dom.
Och när vi kom hem och kollade läget hos familjen Turkduva så blev vi förskräckta. Ett drama har utspelat sej, för mamman låg död i boet! Undrar vad som hänt, kan det vara det kraftiga regnet igår i kombination med elkablarna, tro? Undrar hur det ska gå nu?? Ska ungarna klara att flyga iväg och skaffa mat på egen hand?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å så sorgligt! Kanske boplatsen var för farlig ändå.
h. Inga-Britt

anneli sa...

Det finns så mycket vackert i denna land! Underbara bilder!Påfåglarna behöver ju också siesta :-))
Men sorgligt med Turkduva mamman :-(

Ingrid sa...

Det är bra att svenskarna får se andra delar av landet med vacker natur som Veria och Naousa har. Grekland består inte bara av öar! Landskapet Epirus är också en favorit för mig.
Och de stackars duvorna!
Nu hoppas vi att vi får några soliga dagar till innan den kalla hösten kommer med den svindyra brännoljan.
Ingrid från Florina hälsar.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Ja, jag tyckte nog det verkade farligt när dom började bygga. Men dom lyssnade inte på mej...
anneli - Håller med - finns otroligt många fina platser! Och sorgligt är det med mamman, hon ligger fortfarande kvar i boet.
Ingrid - Visst är Epiros jättefint, det tycker jag också. Ännu vildare än våra trakter. Och det är tragiskt att se de små duvorna ligga intill sin döda mamma. Fast idag har dom börjat öva på vingarna och flyga iväg!

Tina sa...

Fantastiska bilder! Norra Grekland är fantastiskt!!!