Sidor

söndag 21 oktober 2012

En höstlig road-trip

Tillbaka i hemmets vrå igen, efter tre härliga dagar on the road. Ursäkta om ni tycker jag tjatar, men vi har haft ett fantastiskt väder de här dagarna, så det var som gjort för en utflykt.
Vi åkte alltså i fredags morse till Gerakini. Det ligger liksom i "skrevet" mellan de två första "benen" i Chalkidiki. Där höll våra senaste Sverige-gäster till några dar, så vi åkte dit för att få umgås lite till. Och för att få bada! Vattnet höll en hyfsad svensk temperatur, kanske 22-23 grader. Vi badade i Psakoudia, som ligger strax intill.
Ingen trängsel precis. Hela byn var nästan öde, men det gjorde inget, vi gillar lugn och ro.

Vi hade hittat ett hotell till ett superbra pris, 22 euro inklusive fruktostbuffé. Och när vi kommer dit visar det sej att det är Naousa-bor som äger stället! Så vi fick en hel lägenhet istället för ett litet rum...Lite tur ska man ha i livet. Hotellet heter Asteris Village och ligger i en vacker olivlund. Det tar fem minuter att gå ner till havet. Kan rekommenderas!
Poolen såg också inbjudande ut, så i den tog vi eftermiddagsdoppet.
Och självklart kollade vi in solnedgången. Solen gick ner bakom berget Olympos som skymtade långt bort i horisonten.
Och på morgonen, vad gjorde maken då? Jo, tog bilder på soluppgången förstås...
Vi tog en promenad längs vattnet på morgonen (och maken badade). Själv satt jag och filosoferade över livets skönhet.
På lördagen lämnade vi lugnet och åkte till Thessaloniki som kokade av värme, folk och bilar. Maken deltog i en astronomisk konferens, medan jag deltog i ett seminarium som föreningen Alma Zois anordnade. Handlade om psykologiskt och socialt stöd till bröstcancerdrabbade. Blev lite rörd av den styrka och glädje som alla dessa kvinnor utstrålade. Unga, medelålders och äldre, alla med någon anknytning till bröstcancer, antingen som anhöriga eller patienter. Här är utsikten från balkongen där seminariet hölls.
Och vi fick kaffe och vin, i rosa muggar förstås.

Resten av dagen tillbringades hos goda vänner från svenska föreningen som utövar Shiatsu. Fick pröva på en behandling och det var så otroligt sköönt. Vi avslutade dagen tillsammans på en taverna. Och sen grydde en söndag morgon, med samma otroliga väder. Så då fick det bli kaffe nere på hamnpiren, på Kitchen Bar, ett ställe med favoritutsikt.
Innan vi åkte tillbaka till Naousa var vi också en sväng till Platanakia utanför Panorama, en fin park dit vi hade inbjudit svenska föreningen till utflykt. Tyvärr kom bara ett fåtal personer. Men som avslutning på denna road-trip visar jag en bild från denna söta kisse som tiggde fisk från oss när vi åt mat. Oemotståndlig, eller hur...

8 kommentarer:

Pettas sa...

En fantastisk helg!)
Allt ser bara härligt och rofyllt ut, med vackra vyer och en underbart rar katt. Skulle inte kunna motstå den.

Grekland nu sa...

Pettas - Härligt och rofyllt var det verkligen! Nästan alla hotell var stängda och där som vi bodde fanns bara ett fåtal gäster eftersom man stänger för vintern den 1 november. Och katten fick alla våra fiskrester...

Anonym sa...

Tänk att katter också kan sitta så fint! Thessaloniki i all ära, men er första hållplats verkar ha varit helt gudomlig av bilderna att döma, avundas er!
Ha en fortsatt skön höst på hemmaplan önskar
Inga-Britt

Eva i Tyresö sa...

Så kloka ni är. Ni tar verkligen vara på möjligheterna!
Tänkte på hur vi höststädade samtidigt. Vi kratttade löv som var så tunga och blöta att de knappt gick att kratta ihop. Sedan började det regna igen! Men då gick vi in och myste......vår svenska syssla i det vädret.

Ingrid sa...

VILKA BILDER! Helt fantastiskt. De behöver inga fler kommentarer. Men ett såndant härligt väder som nu har vi tyvärr inte alltid här i norra Grekland. Så det var bra att ni passade på att göra den här turen.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jodå, nog kan dom, katterna. Håller med dej, första anhalten vid havet var något alldeles extra de här dagarna! Thessaloniki har sin tjusning men det var väldigt varmt och stökigt också.
Eva - Det tycker jag också att vi är, kloka alltså!:) Och jag tycker faktiskt synd om er i allt regnande, tur att man kan mysa inomhus i alla fall!
Ingrid - Du har rätt, det gäller att passa på, för vädret slår nog om snart.

Steve sa...

Vilken underbar utflykt.
Perfekt plats du hittat för filosoferandet.
Färgen rosa har verkligen hittat sin självklara koppling.
Charmig katt. Trodde för ett ögonblick att det var Sigge, men han sitter ju här bredvid mig och spinner just nu.

Grekland nu sa...

Steve - Precis, där hade jag kunnat sitta och filosofera läänge. Och katten var nog inte Sigge, men gullig var han i alla fall.