Sidor

torsdag 18 oktober 2012

Protesternas dag

 Storstrejk idag, i protest mot allt fler nedskärningar. Stora demonstrationer i alla städer, och förstås lite bråk i kölvattnet.
Här i Naousa gick det lugnt till väga som vanligt. Ganska mycket folk samlades på torget på förmiddan.
De flesta affärer höll också stängt idag. Så det var lugnt som en söndag på stan.
Men i många grekers hem råder det febril aktivitet minsann. Det är höststädning på gång! Vädret är kanonfint och det är som gjort för att hänga gardiner på tork. Den här synen såg jag idag från mitt sovrumsfönster. Blev så påverkad av alla grannars flit att även jag slet ner två gardiner som tvättades och torkade på nån halvtimme i solen.

I morgon åker vi nog iväg på en liten utflykt, för maken är ledig och har inte jobbat på hela veckan - på grund av att eleverna ockuperat skolan. Det gör dom alltid den här tiden på året. I år kan man tycka att dom faktiskt har rätt när dom protesterar,  för kommunen har sagt att man bara har pengar till uppvärmning av skolan i ett par månader till...

5 kommentarer:

Musikanta sa...

Skönt att höra att protesterna har gått lugnt till. Intressanta bilder. Har som väl är inga gardiner som behöver (=kan) tvättas. Men de kanske skulle behövas tas ner och skakas i trädgården...
Kram

Grekland nu sa...

Ja, i Aten var det en av de största demonstrationerna någonsin, men med bara ett fåtal bråkstakar, och det är skönt. Gardiner som inte kan tvättas? Skulle nog inte gå här, för det kommer in otroligt mycket damm här genom att vi har öppna fönster hela sommaren och det är torrt ute. De riktigt duktiga husmödrarna tvättar alla sina gardiner TVÅ gånger om året, själv har jag bestämt att det räcker en gång på hösten...

Anonym sa...

Ja, skönt att det inte blev mera bråk, kanske folk inte orkar mera?
Nu duggar domedagsprofetiorna tätt igen, allt ska bli sämre och folk sägs upp på löpande band. Undrar om det är bra att indoktrinera befolkningen på det här sättet, känns som om inget är värt att försöka göra! Höstvädret bättrar faktiskt inte på saken heller. Ert väder är bättre tillsvidare.
h. Inga-Britt

Karin o Staffan sa...

Här på Mani syntes ingen strejk. Vi hade besök med föredrag av en kommunanställd på vår Parea-lunch. Hon strejkar aldrig,sa hon! Och solen strålade även här så vi kunde sitta ute i shorts och linne ända till kl.21. Tvättar gardiner gör vi HÖGST en gång per år fast på sommaren och inte hösten. Tvätta lugnt och ha en bra utflykt!

Monica P sa...

Våra strejkande hade en del viktiga argument men särskilt bråkigt blev det inte här.
-Ja, damm i luften! Afrikadamm så fort det blåser från syd. Jag har aldrig städat huset i Sverige UTANPÅ, här behövs det rätt ofta. Inte bara verandan utan fönterluckor och allting omkring. Oftast kan jag använda trädgårdsslangen, men idag har jag haft flera timmars pyssel med fönster och verandadörrar.