Sidor

onsdag 24 oktober 2012

I soffhörnet

Idag åkte det ner en gardin till för hösttvätt. Den torkade sen ute i solen på bara en halvtimme, och gissa om det luktar gott i rummet sen när den hängs upp. Det har visst regnat på sina håll i landet, men här har vi fortfarande ett gudagott väder, svårt att tänka sej att det snart är november.

I maktens boningar i Aten bråkar man om hur det nya sparpaketet ska presenteras inför omröstningen nästa vecka, medan det i tyska medier sägs att Grekland kommer att få två år till på sej för att fixa till sina finanser (läser jag i DN). Det behövs nog mer än väl! Hittills har allting gått alldeles för fort fram.
Lite höststädning, lite översättningsjobb, fixande med en hemsida till kören, promenader i solen, körövningar och kaffe hos svärmor, tja dagarna går i en svindlande fart. Och vid 22-tiden på kvällarna är det skönt att krypa upp i soffhörnet och kolla på en del bra serier, faktiskt, som den statliga kanalen NET börjat sända. Två ytterst välgjorda engelska serier (Downton Abbey samt Call the midwife) och en dansk (Borgen) - samt en engelsk filmatisering av Henning Mankells böcker. Lite variation mot alla turkiska serier som frodas i grekisk tv (och som jag inte tittar på).

7 kommentarer:

Eva Ö sa...

Å vad mysigt att du ser Downton Abbey! Visst är den härlig? Det ska tydligen spelas in nya avsnitt så småningom.
Jag tittar nu på Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. Mycket gripande, och en bild av vår historia som inte ligger så långt bort.
Kram
/Eva

Grekland nu sa...

Eva Ö- Jaha, så den har gått i Sverige också? Ja, den är jättefin och dom pratat sån underbar engelska..."Torka aldrid tårar utan handskar" såg jag också färdigt igår, via svt play - otroligt stark och välgjord! Jag minns den där tiden i Stockholm, men man visste ju så lite egentligen om vad som hände. Kram!

Ingalill sa...

Oh, vad bra Tv du har att se fram emot framöver, Borgen den danska serien är SÅ BRA och Downton Abbey också, härligt för er. Ha en fortsatt skön höst med sol och värme, här i Sverige är det inte lika skönt, fast det är underbara färger ute i naturen nu, så vackert.

Monica P sa...

Vi har regn! Väldigt lokalt dock, halva ön ungefär.
I stället för TV, som jag är lite trött på, läser jag en del böcker som vi byter med varann i tjejföreningen. Maken snarkar framför Discovery när han inte försöker spela in diverse på en komplicerad maskin för DVD, garanterat kommer han aldrig att titta på detta sen. Däremot är det lite kul att han lärt sig spela över gamla kasetter till DVD,. Lagom till han lärt sig allt om DVD blir det förstås nån annan uppfinning. Datorn får han inte röra, där drar jag gränsen.
Åska , dunder och tordön, nu stänger jag ner...

Grekland nu sa...

Ingalill - Kul att höra att ni verkar vara många som redan sett de här serierna och tycker att dom är bra. Och vackra höstfärger är inte dumt - vi kommer nog snart dit också...
Monica - Ja, usch stäng av om det åskar..! Jag har knappt tittat på tv alls sen i våras så nu tycker jag det är lite mysigt att se nåt program då och då. Läser gör jag när jag lagt mej, vi byter också böcker med varann. Och att spela över kassetter till DVD vill nog min make också göra, men vi har ingen sån apparat (än). Kanske tur det, för vi har redan så många dvd att vi själva snart inte får plats...

Marcus sa...

Turkiska serier? Hur är egentligen förhållandet mellan greker och turkar hos er. Dem greker jag känner i Sverige är allt annat än glada i turkarna.

Ha det bra
Marcus

Grekland nu sa...

Marcus - Jodå, det finns turkiska serier i flera timmar varje dag, riktiga såpor med stor dramatik (säger dom som vet, själv tittar jag som sagt inte). Och även om det ibland hörs kommentarer som att "det pågår en turkisk smyginvasion via tv" så är förhållandet mellan de båda folken helt ok, problemet ligger mer på statsnivå.