Sidor

lördag 13 oktober 2012

Livet är underbart

Släktingarna har åkt vidare för att utforska resten av Grekland. Naousa i all ära, men det finns ju en del annat att se också.
Men den obligatoriska turen till Vergina och klostret Prodromou vid floden Aliakmonas (dit jag tar nästan alla gäster) är lika vacker varje gång, tycker jag. Antingen det är sol eller dimma, höst eller vår.
Och träden speglade sej i den stora dammen när vi åkte över den smala bron.
Idag är det dags för konsert igen med min kör. En annan av stans körer fyller 60 år, minsann, (själva är vi bara barnet, sisådär fem år gamla), så då ska vi och flera andra körer mötas till en konsert. Och vi ska sjunga en alldeles alldeles underbar sång, från en fantastisk film ("Livet är underbart" eller La vita e bella på italienska). Det är en ren njutning att sjunga den. Hittade ingen körversion på youtube som liknar den som vi sjunger, men här kan ni ändå lyssna på sången på grekiska, med en kvinnlig sångerska.

Ja. livet är underbart och värt att kämpa för, även i de svåraste stunder! Nu ska jag ut på marknaden och välja och vraka bland höstens alla frukter och grönsaker...

7 kommentarer:

Monica P sa...

Fin sång, fint framförande, fina bilder. Ha det så bra i höstliga Naousa! Jag har avnjutit naouisisk sylt/marmelad och ska spana efter naousiskt vin och skåla för dig!

Musikanta sa...

Alltid roligt att sjunga tillsammans med andra körer. När jag var kantor hade vi återkommande kontraktskördagar där det kunde var 8-10 körer som sjöng samtidigt samma sånger. Roligt att träffa de andra körledarna också.

Ska lyssna på länken lite senare - just nu väntar jag på att golvet ska torka i sängkammaren så jag kan bädda om.

Kram från Ingrid som också tycker att livet är härligt just nu.

Grekland nu sa...

Monica - Aha, sylt från Naousa! Hoppas du hittar vin också, så skålar vi för varann. Ha det gott!
Musikanta - Måste vara kul att sjunga samma sång tillsammans, så gör ju inte vi. Vi uppträder var och en med ett kort program. Men det är roligt att få höra andra och få lite inspiration. Och visst är livet härligt...Kram!

Anonym sa...

Mmm, låter härligt med torgrond så här års! Här har vi också benådats med uppehållsväder nu i flera dar, bättre sent än aldrig! Har inte lyssnat på sången ännu, men ska göra det, kul att den finns på grekiska också.
h. Inga-Britt

Eva i Tyresö sa...

Underbar sång! Tack!
Ja det finns så mycket vackert och härligt! På marknaden köper du väl paprikor granatäpplen tomater????
Dit skulle jag vilja gå.
Här är grått och kallt och senhöstligt.

Ingegerd sa...

En underbar sång. Nu ser jag fram mot att få lyssna till din kör också. Kanske vid nästa Greklandsbesök?

Grekland nu sa...

Inga-Britt -Här blir det torgronder året om, men med olika grönsaker förstås beroende på säsong. Och sången är härlig att både sjunga och lyssna på!
Eva - Det blev tomater, paprikor och zuchini. Grahnatäpplen hoppas jag på att få plocka själv endera dagen! Hösten kommer nog hit också snart...