Sidor

lördag 17 november 2012

Höst och smaskiga nyheter

Nu prasslar det om fötterna när man går. Det prasslar av torra löv och torra kvistar och nu går det inte att låtsas som att sommaren dröjer sej kvar längre. För nu ÄR det höst. Och det är väl inget fel på det, det är ju så det ska vara.

Annars är det en hel del Sverige i de grekiska nyhetsprogrammen just nu. Zlatans mål häromdan visas för säkerhets skull varenda dag, flera gånger om. Så att ingen ska missa det. Och visst, till och med jag kan ju se att det var helt fantastiskt. Sen är det IKEA-utredningen om att man använt fångar i det forna DDR i sina möbelfabriker. Läs SvD här och DN här, om ni missat grejen. De grekiska kommentatorerna har varit ganska så skadeglada. för tänk att IKEA, med sitt goda rykte och från ordentliga Sverige kunnat göra nåt sånt, smask smask...

Nu ska jag krypa ner under en filt och läsa en bok, för det är dags för middagsvila. Sånt är tillåtet när det är höst. 

5 kommentarer:

Eva in Athens, Greece sa...

Älskar verkligen prasslet av höstlöv!
Så tråkigt om Ikea är skyldiga till något sådant, verkar otroligt nästan. Varför skulle de riskera att göra något sådant? Rena vansinnet isåfall.
Ha en fin söndag!
Kram♥

Anonym sa...

Vi säger alltid om de ryska mångmiljonärena att så rik blir man inte på ärligt sätt. Klart att samma gäller för Ingvar Kamprad.
Finns knappast något storföretag med rent mjöl i påsen, skulle jag vilja påstå.
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Eva - Ja, hösten har sina goda sidor den med! Som alla rödgula färger till exempel. Ang Ikea så är det ju de själva som gjort en utredning och kommit fram till att det faktiskt hände, även om man menar att man inte visste om det.
Inga-Britt - Du har nog rätt, tyvärr. Börjar man syna saker i sömmarna så kommer det alltid fram större eller mindre skavanker - även i de företag som man trott skött sej. Men det var lite intressant att höra grekernas skadeglada kommentarer, att till och med svenskarna missköter sej!

Uhanna sa...

Jag har fortfarande inget lövprassel här i centrala Aten. Igår fick jag lite höstregn med det var också allt. Kanske borde ta mig en tur utanför stan och känna en höstig känsla vid havet.
Kramar från mig!

Grekland nu sa...

Uhanna - Kan tänka mej att ni knappt märker av höstlöven i Aten. Det är nog en god idé att ta sej en promenad nån annanstans, för det är härligt när det prasslar om fötterna!