Sidor

måndag 19 november 2012

På tal om katter

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Sverige  (yes!). Där ska jag träffa folk, gå på julmarknader och bara har det mysigt, är det tänkt.

Och när jag kommer tillbaka, ja då är det plötsligt bara några dar kvar till svenskgrekiska föreningens luciafest. Alltså, varför inte baka lussekatterna till festen redan nu?? Det finns ju frys. Tänkte jag i morse.
Sagt och gjort, jag gav mej ut och införskaffade saffran (grekisk förstås!), smör och mjöl. Och nu doftar det så där underbart i hela huset, så där adventslikt och svenskt. Sitter här och sniffar...

Annars är det lugnt. Här hemma, vill säga. På den politiska grekfronten är det stökigt och oroligt. Men själv oroar jag mej mest för att SAS ska gå i konkurs eftersom sonen bokat en biljett till jul.
På tal om katter. Dom här är inte gula och inte luktar dom saffran, men fina är dom. Träffade på dom igår på  promenaden.  

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är verkligen smaskens med lussekatter, men allting som har med vetebröd att göra är jättegott, tycker jag. Bakar även till jul något slags vetebröd.
Det är väl härligt att ha sådana förväntningar som att resa till Sverige om en vecka. Så bara njut av uppehållet där, och förmodligen en varmare lägenhet än i Grrekland. För även ni i Naousa får väl spara in lite på brännoljan än om det är varmare än i Florina.
Vem hade tänkt att även SAS skulle komma i en sådan kris. Numera är inget flygbolag säkert så det är svårt att välja ut det riktiga. Hade själv oturen i våras med min bokning på det ungerska flygbolaget MALEV som gick i konkurs. Så det fick bli en ombokning med Austrian Airlines, Saloniki-Köpenhamn via Wien, i nästan sista minuten.
Ha det så bra.

Anonym sa...

Nu avvärjdes den akuta krisen inom SAS också, så kanske håller de sig flytande över nyår. Kan inte låta bli att jämföra med de nödåtgärder som vidtagits gällande det krisdrabbade Sydeuropa, släcka bränder med vattenhinkar.
Om vi lever tillräckligt länge kanske det blir nån rätsida på världsläget igen, vem vet?
h. Inga-Britt

Monica P sa...

Å, jag undrar när jag ska skaffa nog lust att baka lussekatter...kommer ihåg vännen Birgittas underbara såna som hon alltid kom med till våra jul-kafferaster, hon hade nåt hemlighet med sprit i, la saffran i sprit eller liknande, och en massa syltad frukt i, mums! Jag bakar inte längre över huvud taget, vi är tjocka nog utan en massa frestande bullar. Men längta kan man ju göra ibland...Hoppas du får en fin resa!

Grekland nu sa...

Ingrid - Visst är lussebullarna goda - men jag har nästan slutat äta både socker och vetemjöl, så det blir nog bara ett fåtal för egen del. Bäst gillar jag lukten av nybakat saffransbröd... Och som du säger, i Sverige är det i alla fall varmt inomhus! För vi sparar så mycket vi kan på olja också, sätter bara på nån timme om dan än så länge. Och ang SAS så verkar det klara sej just nu i alla fall!'
Inga-Britt - Ja, tack och lov! Hoppas alla resor över helgerna ska gå som planerat. Och du har helt rätt i hur det ser ut ivärlden, här släcks det bränder med hinkar både här och där. Ha det gott!

Eva Ö sa...

Å vad det ser gott ut. Jag riktigt känner doften. Tänk snart ses vi! Så roligt det ska bli. Kram

anneli sa...

Mmmm lussekatter och bara den underbara doften av dem!!! Hos oss har det bara varit oliver och oliver de senaste veckorna ,-)
Ha en underbar tripp till Sverige!

Musikanta sa...

Härliga lussekatter. Håller med om att det doftar ljuvligt med nybakade sådana. Får väl ta mig i kragen och sätta igång med ett bak, trots att jag (som du) bestämt mig för att dra in på socker, vetemjöl OCH smör.
Lycklig resa till Sverige och kram från Ingrid

Grekland nu sa...

Anneli -Just det, doften är nästan det bästa! Och oliver kanske inte luktar så mycket, men goda är dom!
Musikanta - Jag bakar så sällan numera att det nästan känns konstigt när jag gör det. Men man känner sej nöjd efteråt! De flesta av lussekatterna ska lämnas till luciafesten, men en påse på några stycken frös jag in till barnen när de kommer i jul. Förr om åren bakade vi ju tillsammans...