Sidor

tisdag 11 december 2012

Men se det snöar!

Tala om perfekt timing.
Igår hämtade jag upp alla kartonger med gran och julpynt. För jag brukar göra allt klart före Lucia. Och idag på morgonen när jag satte på julmusik på högsta nivå och började klä granen - just då började det snöa!! Bättre stämning kunde det ju inte bli.
Kanske nån ordentlig person i Sverige tycker att stopp, det är väl alldeles för tidigt med gran nu! Jo visst, om man har en riktig gran från skogen är det nog så. Men här kör vi med konstgjord sen många år tillbaka och eftersom det är rätt mycket bök med att få i ordning allt, ja då tycker jag att man kan pynta redan nu. Då blir det i alla fall drygt tre veckor, för den 7 januari åker allt ner i sina kartonger igen. Inte en dag senare, för så är det här i Grekland. (Den stickande tomtegumman hör till mina favoriter, den har följt familjen genom åren).
 Var ju tvungen förstås att gå ut och ta lite bilder också. Så här ser "strandpromenaden", dvs caféströget, ut just nu. Inte lockande att sätta sej där just idag kanske.
Och tomten och hans renar är i sitt rätta element på torget.

Nu ska jag gå till köttaffären och beställa min julskinka som jag ska rimma själv. Och sen ska jag sätta mej med en kopp te och ett korsord i julgranens sken. Myspys.

9 kommentarer:

Pettas sa...

Ser härligt ut, låter härligt!
Julen går så fort över så man ska njuta av den när den är. Jag tycker att det är upp till var och en att göra som det känns bäst. Här håller vi på att sätta upp adventstjärnor i alla fönster, eller rättare sagt Uffe. Till Lucia vill jag också ha alla dem på plats. Granen kommer senare...om den kommer alls, för vi har så mycket snö i skogarna så de syns knappt.:)

Karin o Staffan sa...

Härligt! Vi kommer att fira julen på Mani. Någon gran bryr vi oss inte om men några mattraditioner lär det bli såsom Jansons och pepparkakor och annat gott. Förhoppningsvis slipper vi snön och kan ta ett snabbdopp när vi firar internationell jul på juldagen. I bästa fallalltså på stranden med knytkalas. Annars knökar vi in oss allesammans hemma hos oss. Önskar dig och de dina en fin julhelg så småningom!

Anonym sa...

Ja fy katten för den snö vi får här! Blir bekymmer med tak och annat, dyrt både för kommuner och privatpersoner. Inte roligt när snön kommer så här tidigt, än så är det långt till vår!
h. Inga-Britt

Ingrid sa...

Du har verkligen fin julstämning hos dig. Även min son och hans fru här i Florina klär julgranen tidigt för de små barnen tycker ju det är mysigt. Numera köper de inte iheller någon äkta gran för de är alldeles för dyra. Vi fick ca. 2 dm snö i dag och det dröjer väl innan den är borta. Här skottar de inte så mycket som i Sverige utan naturen får göra sitt "arbete". Apropå kyla. Min svärdotter jobbar i en skola i byn Antigoni, ca. 45 km från Florina. På morgnarna har de hela 8 grader i skolan! Och vid middagstid går temperaturen upp till 14 grader. Vad skulle skolstyrelserna i Sverige säga om detta? Så det är verkligen en skillnad att vara lärare i Sverige eller i Grekland.
Njut av julstämningen.

Anonym sa...

Sänder en snörik hälsning från Nässjö,vi är nu hemkomna från en julfest på folkets hus det är den årliga pensionärs föreiningen som har Luciafest med Nässjös Lucia,gröt o skinkmacka kaffe o peppaekakor julklappsutdelning.Evert Ryden slutade med att sjunga O helga Natt.I lördags var vi på Höglandskårens årliga julkonsert som i år hette Stjärnklart 2012.Gästartist var Nina Söderquist,lokaltalanger Pernilla Fogelström,Patrik Lindwall o Johan Hall,mycket bra konsert.Har varit på deras julkonsert i 30 år då min son spelade trumpet där.Så nu är det verkligen julstämmning här i Nässjö.Hittade grekiska julsånger på grekiska,Xristougena me tin Kaiti Garmpi som var fina,men kan inte hetta någon grek som sjungit in O helga Natt.Hittade oxå barnsånger på grekiska.Så önskar jag Dig o Din familj en trevlig Jul o Ett Gott Nytt År.Kram från Synnöve i Nässjö.

Linda/Candygirl sa...

vi har haft den riktiga granen inne sen första advent... törstig rackare. drack fem liter vatten per dygn från början... och ska den hålla till jul så gäller det att hänga med i vattningen...

Kul med lite snö även hos er...

Musikanta sa...

Härliga bilder - jag gillar tomtemor skarpt också. Är inte så mycket för julpynt, vi är ensamma i jul och jag spelar en del också. Inte mycket mening med att dra fram en massa saker, MM uppskattar det inte i alla fall. Ett par adventsstjärnor hänger i alla fall på plats.
Kram

Birgitta Ryås sa...

Så julfint och mysigt! Så lämpligt snön kom till er. Känner inte riktigt igen strandpromenaden :-)
Kram!

Grekland nu sa...

Pettas - Oj, har ni redan så mycket snö! Och jag håller med dej, låt oss njuta av julljusen så länge vi kan!
Karin och Staffan - Kul att ni kommer tillbaka över jul! Men att kunna bada på jul låter HELT otänkbart för oss...Hoppas ni får trevligt!
Inga-Britt - Visst, det blir en LÅNG vinter när den börjar så här tidigt. Hoppas på det bästa för er däruppe!
Ingrid - Men oj, hur kan de jobba i skolan med så låga temperaturer!! Även här har kommunen hotat med att de inte har pengar till att värma upp skolorna, vi får väl se hur det blir.
Anonym - Kul att höra hur ni firar i Nässjö! Du har rätt i att det nog inte finns någon grek som sjungit O helga natt, men andra julsånger (stilla natt) finns ju. Ha det så jättetrevligt ni också!
Linda - Oj då, ja det blir nog till att vattna ordentligt...Ha en skön tid fram till jul!
Musikanta - Var och en gör ju som det passar, skönt att ni inte känner er pressade att pynta så mycket. Men adventsstjärnor är fina...
Birgitta - Haha, jag förstår att du inte riktigt känner igen promenadstråket...Men snön kom verkligen lämpligt, det håller jag med om.