Sidor

söndag 27 januari 2013

En härlig konsertkväll

Det var varmt, det var fullproppat i teatern (minst 500 pers) och det var en härlig postitiv stämning. Orkester, kör, barnkör, textläsning, bildvisning, dans (vi dansade alltså in på scenen till karnevalstoner...). Kort sagt, det blev en riktigt trevlig konsert igår!  Att vi gjorde lite småfel här eller där får man ta, det hör liksom till.

Tio sånger stod på programmet, alla traditionella sånger från Naousa på gammal dialekt.
Orkestern var, som jag sagt tidigare, mycket proffsig.
Och som grädde på moset så deltog även barnkören i två sånger! De var riktigt duktiga, trots att de bara sjungit tillsammans sen i höstas.

Och här kommer ett smakprov, som jag just lagt upp på youtube. Sången heter "΄Πέντε μίνις", dvs Fem månader och handlar om hur svårt det var förr i tiden att träffa en flicka. I fem månader går jag omkring för att hitta en en bra kvinna att gifta mej med, säger texten. Jag hittar en flicka som sover bland rosorna, jag böjer mej ner för att kyssa henne, men hon vill inte ha mej. Så jag, min stackare, böjer mej ner en gång till och då ler hon...

Här kan man läsa en recension av konserten på grekiska.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så trevligt att få höra din kör, det hade suttit bra med dans till den sången, men då hade scenen kanske inte räckt till!
Underbart att kulturen blomstrar i er stad, och traditioner behövs verkligen när det blåser kallt i det grekiska samhället.
God fortsättning, kanske det våras så småningom!
h. Inga-Britt

Birgitta i Umeå sa...

Vad duktiga ni är!
Fin klädsel ni har, den gulgröna halsduken/slipsen gladde.
Synd att man inte kan grekiska.
Birgitta.

Uhanna sa...

Tjusigt värre! Kul att se dig "live" och rörlig också.
Bra gjort!

Johanna.

Eva in Athens, Greece sa...

Trevligt!

Monica P sa...

Fint!

Musikanta sa...

Så härligt att det gick så bra och att det kom så mycket folk! Då är det extra roligt att sjunga. Båder ni och barnen är fina i "kördräkterna". Kul att alla barn hade vita blusar eller skjortor till sina jeans!
Kram

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Det här är verkligen sånger som man brukar dansa till - och därför dansade vi även in på scenen...Men jag la inte upp den sången för det lät inte så bra på inspelningen. Och traditionerna behövs verkligen!
Birgitta - Tack! Det här var nog ett av våra bättre evenemang. Vi har mycket att lära än, men det går framåt!
Uhanna - Haha, du skulle sett när vi dansade in på scenen, då var jag ännu mer "rörlig"...
Eva - Ja, det var kul!
Monica - Tack!
Musikanta - Ja, det var verkligen kul att det blev fullt i salongen, man får en extra kick av det. Och roligt att du gillar våra enkla dräkter.