Sidor

fredag 25 januari 2013

Snart är det dags

Nu börjar det dra ihop sej till konsert. I morgon smäller det. Eller så kanske man inte ska säga när det handlar om sång förstås...

Men det är lite spännande, för i morgon är det dags för vår körs första helt egna evenemang, utan andra körers eller sångare medverkan. På programmet står alltså folkliga sånger på Naousa-dialekt. Idag när vi övade var hela scenen full med ENORMA högtalare, massor med sladdar och mikrofoner. Såg ut ungefär som om Rolling Stones eller nåt annat stort band skulle äntra scenen. Blev smått nervös. Men när all teknik äntligen var på plats så lät det visst riktigt bra sa dom som lyssnade.
Och orkestern som ackompanjerar är proffsig och mycket duktig. Deras tolkning av musiken är njutbar till hundra procent. Klarinettens tongångar går rakt in i hjärtat, liksom fiolens. Här är orkestern i övningstagen.

Nu ska jag dricka lite mer kokt vatten med ingefära och kanel, det gör gott för halsen.


5 kommentarer:

Monica P sa...

Där skulle jag vilja vara i kväll! Jag älskar de grekiska sångerna, nya som gamla. Hoppas det kommer mycket folk och att allt går bra.

Ingegerd sa...

Lycka till inför framträdandet idag.
Hoppas, hoppas att jag också får tillfälle att lyssna till er. Det vore fantastiskt att ha med mig den upplevelsen hem.
Nu är det "bara" lite drygt 3 månader kvar att vänta.

Grekland nu sa...

Monica - Det skulle vara kul att ha dej i publiken! Nästan alla biljetter är sålda (ca 500), så det känns bra.
Ingegerd - Ja, hoppas kan vi att det passar in med en konsert när du är här! Tiden går fort, snart är det dags för din resa...Kram!

Anonym sa...

Lycka till med konserten, det låter härligt!
h. Inga-Britt

Musikanta sa...

Jag önskar att MM hade fått vara med - han älskar grekisk musik. Själv tycker jag rätt bra om den men är inte lika hängiven som han. Hoppas att allt går bra på konserten och att din sångröst fungerar som den ska.
Kramar