Sidor

fredag 18 januari 2013

En intensiv torsdag

Så har vi då haft årsmöte i svenskgrekiska föreningen för norra Grekland. Som vanligt är det få som kommer, men vi som var där hade det i alla fall väldigt trevligt och när det administriva var avslutat gick vi ut på taverna och åt. Den svenska kolonin krymper just nu i takt med att allt fler flyttar härifrån, så nu är det extra viktigt att vi som är kvar håller ihop, hävdar jag med en åsnas envishet.

Och efter fyra (eller kanske fler, har tappat räkningen) års ordförandeskap beslöt jag mej för att avgå från den posten. Det har varit jätteroligt att få ha ett övergripande ansvar över föreningen, men nu tyckte jag att det var dags för nya friska krafter! Men jag sitter kvar som sekreterare och ska fortsätta göra vår medlemstidning Tillsammans och hålla i föreningens blogg.
Den intensiva gårdagen i Thessaloniki avslutades med en konsert i Veria, på stans fina konserthus.
 På programmet stod klassisk musik med studenter från University of Macedonia (en av högskolorna i Thessaloniki). En av solisterna, som spelade en pianokonsert av Beethoven, var en 19-årig kille från Naousa som vi känner. Han, och flera andra, var superduktiga och det var så glädjande mitt i allt kriselände att se vilka talanger det finns bland unga greker. Men tyvärr (för Greklands del) så kommer väl även dom att flytta utomlands så småningom, här har dom små chanser att kunna jobba och utvecklas just nu. Landets "brain drain" pågår i snabb takt...  

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pessimismen är överhängande litet här och där, uppsägningarna haglar även här i Finland. Jag hör till dem som anklagar EU för att kväva Europa i många stycken, byråkratväldet i Bryssel överträffar allt annat. Och här är vi alltför upptagna med att lyda alla vansinniga lagar och regler för att åstadkomma något produktivt. En viss "olydighet" vore nog bra för den nationella självkänslan. EU:s grundtanke var nog god, men så har det väl varit med många ideologier. En koloss på lerfötter, värst kanske ändå eurosamarbetet, som i backspegeln verkar vara uppfunnet av några som inte har ekonomiskt tänkande överhuvudtaget.
Nog klagat för idag!
h, Inga-Britt

Steve sa...

Var är männen i föreningen? Vill de inte vara med på bild eller....?

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Klaga på du bara, jag håller till stor del med dej även om jag ändå kan tycka att vissa saker som EU gör är bra. Men visst är det en koloss som är svår att överblicka.
Steve - Haha, du har en poäng där...Männen, ja, de finns på medlemslistan men av någon anledning kommer de sällan på våra evenemang! Och detta trots så många trevliga kvinnliga medlemmar:)

Musikanta sa...

En sekreterare har väl iofs lika mycket jobb som en ordförande, men det kan ju vara skönt att slippa det övergripande arbetet.
Läste någonstans att statstjänstemän kunde pensionera sig vid 45-50 års ålder. Kanske inte så underligt att landet har problem då!
Kramar!

Grekland nu sa...

Musikanta - Jo, du har rätt i att en sekreterare egentligen har minst lika mycket att göra, men det ska bli skönt att slippa det övergripande ansvaret. Det senaste året har jag fungerat BÅDE som ordförande och sekreterare eftersom sekreteraren flyttade, och det blev lite för mycket av det goda... Och det där med pensionerna stämmer, man har kunnat sluta efter ett visst antal år i tjänst oberoende av ålder, men nu är det 65 år som gäller. Det går ju inte att få ihop ett lands ekonomi om "alla" är pensionärer!