Sidor

söndag 20 januari 2013

Från öst till väst

Från öst till väst. Yngste sonen har nu flyttat från en av Greklands - och Europas - östligaste öar (Lesvos) till en av Europas västligaste (Nordirland). Så nu är mina tankar än mer splittrade åt tre håll: Kreta i söder, Stockholm i norr och Belfast på Nordirland i väst. För som morsa kan man ju inte låta bli att tänka och oroa sej lite för hur barnen har det, oberoende av hur stora och självständiga de nu än är.
Under ett halvår ska sonen nämligen plugga på det fantastiska Queens University i Belfast, inom det europeiska utbytesprogrammet Erasmus. Och eftersom han alltid gillat Sagan om ringen, Harry Potter och liknande, så  var det absolut hit han ville när han fick se byggnaden... (Bild från nätet, det är minsann INTE sommar där nu, utan kallt och ruggigt.)

Just nu letar han och kompisen bostad, än så länge bor de på vandrarhem. Men det ska väl lösa sej. Och äldste sonen letar bostad i Stockholm. En egen andrahandslägenhet, gärna möblerad, är målet för närvarande - alla tips mottages tacksamt!!!

Annars är det övningar med kören som gäller nästan varje dag, för nu är det bara en vecka kvar till vår konsert med lokala Naousa-sånger. Vi tragglar och övar och det går väl långsamt framåt. Hoppas jag.

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Du har det inte lätt med barnen utspridda så mycket. Dottern bor väl fortfarande kvar i Grekland i alla fall. Spännande med universitetet i Belfast - har aldrig varit i Irland men skulle gärna vilja åka dit. Nu har du ju en chans att åka dit och hälsa på i alla fall.
Kramar

Ingrid sa...

Oj, det blir långa avstånd för dig när du vill besöka dina barn. Barnens ålder spelar ingen roll, man tänker alltid på dom. Jag bodde själv i Tyskland och barnen i Grekland hos pappan när vi skilde oss så jag vet hur det är. Men nu njuter jag av att vara i närheten av dom och barnbarnen.
I går kväll kl. 23.45 kände vi än en gång ett jordskalv, ca 4,0 på Richter skalan. Centrumet låg 35km västerut från Florina i närheten av Bitola i Makedonien (eller Skopia som de säger i Grekland). Det kändes i soffan och tv-skärmen rörde på sig 1-2 sekunder. Usch, obehagligt.
Önskar dig en trevlig ny vecka. / Ingrid

Grekland nu sa...

Musikanta - Det som är lite trist är ju att de inte kan komma hem och hälsa på lite spontant, det blir bara jul och sommar, och i bästa fall påsk...Men så länge de mår bra och trivs med tillvaron så är det ändå helt ok! Och visst, jag får ju tillfälle att åka själv lite hit och dit.
Ingrid - Ja, det är långa avstånd! Jag hoppas också få vara lite närmare om det kommer barnbarn i framtiden...Jordbävning? Jaha, den kände inte vi, men vi var ute och åt vid den tiden. Obehagligt är det varje gång! Trevlig vecka till dej också.

Eva Inathens-Greece sa...

Ja, vad ska man göra...tiderna har minsann förändrats. Nuförtiden har man nog väldigt tur om barnen bosätter sig i närheten. Å andra sidan blir det ju fler möjligheter att resa lite och se sig omkring!
Ha en fin söndagkväll och en bra vecka!