Sidor

måndag 21 januari 2013

Trevlig vecka!

 Med dessa molnformationer önskar jag er alla en trevlig vecka!

Visserligen började inte veckan så bra här i Grekland, med en bomb som igår sprängdes i ett stort köpcentrum i Aten. Turligt nog ringde förövarna och förvarnade nån timme innan, annars hade resultatet kunnat bli betydligt värre. Tyvärr sker fler och fler såna här terroraktioner just nu och det känns olustigt.
Men det finns goda tecken också. Kulturlivet blomstrar, i alla fall här hos oss. Sen i torsdags har vi varit på två klassiska konserter, en teaterföreställning och ett föredrag - och själv har jag dessutom haft två körövningar. En bergspromenad och ett pizzeriabesök ingick också i helgen. Mer kan man väl inte begära?  

6 kommentarer:

Steve sa...

Det kallar jag en fullspäckad helg.

Monica P sa...

Kultur på olika plan är hur viktigt som helst. Det jag uppskattar och räknar som viktig kultur är förstås inte detsamma för en annan person...Jag är rätt grad i folklig kultur, typ bibehållande av dialekter, traditionell byggnadsstil, musik med gamla rötter...
I Grekland gillar jag speciellt att man behåller sin folkdans och musik. Hos oss på Kalymnos dansar ALLA skolbarn de traditionella danserna, de flesta familjer har folkdräkter i garderoben, helgdagar firas - kyrkliga och profana- och även om många tycker om "modern" musik är det den grekiska musiken som hörs vid alla tidpunkter.
Våra grannar hade en spontan grillfest i går och på den minimala platta plätten utanför garaget dansades det för fullt...barn sprang omkring och busade, matlukten bredde ut sig över nejden-och musiken likaså.

Så länge folk orkar ta vara på alla tillfällen til fest kommer Grekland att klara sig...

Uffe sa...

Det är väl skada att det finns grupper som bara vill skada andra. Som om företagarna inte skulle ha det tillräckligt hårt ändå!

Musikanta sa...

Skönt att ni inte bor i Atén - i Naousa är det väl lite lugnare i alla fall. Synd att sådant ska behöva hända.

Grekland nu sa...

Steve - Ja, det gör jag också! Trevligt var det...
Monica - Håller med dej, grekerna har en fantastisk förmåga att ta vara på tillfällen till fest, sång och musik! Måtte de kunna behålla denna förmåga. Även här finns många dansföreningar och nästan alla kan dansa traditionella danser, det är härligt att se, särskilt under karnevalstider.
Uffe - Ja, det är verkligen skada! Och det värsta är ju att de riskerar livet på folk också.
Musikanta - Ja, det är mycket lugnare här och jag skulle inte vilja bo i Aten, har aldrig velat ens före krisens utbrott. Men det är tråkigt med såna här episoder.

Anonym sa...

Ni har då fullt upp, men trevligt låter det!
Och Monica, vilken fantastisk ö du bor på! Har aldrig varit till Kalymnos, bortsett från ett tillfälligt hopp i land på en ö-utfärd nångång. Och det minns jag bara för att jag tittade på tvättsvampar i hamnshoparna. Men det är helt underbart att öborna bevarar sina traditioner, där skulle jag nog trivas!
h. Inga-Britt