Sidor

söndag 24 februari 2013

Grekisk bok om Palme

Visst är det lite segt just nu? Den här perioden på året känns det lite som att trampa i trögflytande lera. Man vet att det snart är vår, men vintern envisas och hänger kvar som en fuktig och kall ylletrasa.

Men då gäller det att försöka fokusera på andra saker än vädret. Som att vi ska gå ut och äta idag för att fira makens födelsedag, som att vi fick skratta igår åt "Μπακαλόγατος" som vi såg på teatern i Naousa med lokala förmågor (jodå, det var fullt, ca 600 personer). Som att jag har körövning i Veria ikväll (en annan kör som jag sjunger i tillfälligt inför en teaterföreställning).
Vill också passa på och tipsa om ett evenemang som ska äga rum i Thessaloniki (Kalamaria) på torsdag den 28 februari. Då kommer Georgios Logothetis, grekisk journalist som jobbat många år i Sverige, att presentera den bok han skrivit om Palme. "H πολιτική είναι θέμα αρχών" ("Politik är en fråga om principer"). Enligt Logothetis är det den enda bok om Palme som skrivits på ett annat språk än svenska och den handlar om Palme utifrån ett grekiskt perspektiv. Det blir också filmvisning och körmusik. Jag tänker gå dit och lyssna, så ni får helt säkert höra mer om detta.2 kommentarer:

Monica P sa...

Segt i perioder, jadå. Då försöker jag se min situation i jämförelse med den-och-den som har det värre. I allafall var vädret uppmuntrande idag.

Grekland nu sa...

Monica - Jo, så gör jag också...men just nu är vädret uruselt hos oss. Det har regnat i flera veckor och jag minns knappt när jag såg solen. Det är mest därför det känns så segt, tror jag...