Sidor

tisdag 19 februari 2013

Kvällens höjdpunkt

Igår blev det klart vilken låt som ska representera Grekland i Eurovision i Malmö. Fyra låtar fanns att välja mellan och den som vann har den något tvivelaktiga titeln "Alcohol is free". Det är en grekbalkanmix sjungen på grekiska och engelska. Tja, helt klart den roligaste av de fyra, om man säger så, men nån musikalisk höjdare är det nog inte..Lyssna här om ni vill.
 Flera utländska artister som vunnit tidigare festivaler fanns på plats i Aten och de sjöng sina vinnarlåtar tillsammans med grekiska artister, lite kul faktiskt. Kvällens absoluta höjdpunkt var när Vicki Leandros (nu 64 år) sjöng "Apres toi" tillsammans med Helena Paparizou - den låt som Leandros vann med för Luxemburg 1972. Den minns ni väl?  Det var en riktigt rörande stund, tycker jag. Lyssna här.
8 kommentarer:

Musikanta sa...

Du hade kunnat vara med på tisdagstemat "lila" idag :-)! Väldigt söta flickor, jag ska lyssna på låten lite senare.
Kram!

Ingrid sa...

Sådan låt skickar man till Eurovision när man inte vill vinna! Någon annan kommentar kan jag inte komma med.

Gia sa...

Vilken annorlunda låt! Nej, inte min favorit. Jag gillade Apres toi bättre. Jag följer troget Melodifestivalen, det är rolig underhållning!

Steve sa...

"Apres toi". Minsann sitter den inte ännu idag.
"Alcohol is free" hade jag glömt redan innan jag lyssnat färdigt på den. Allt utom bouzoukiinledningen och mustaschen på bouzoukispelaren. Bouzouki fungerar alltid på mig.

Grekland nu sa...

Musikanta - Haha, ja ibland kan man pricka in ett tema utan att veta om det...Och lyssna på låten, den minns du säkert och det blir ett fint möte mellan två duktiga grekinnor, från olika generationer.
Ingrid - Kanske du har rätt...
Gia - Inte min favorit heller, även om jag gillar låtar med balkanrytmer. Och jag följer den också, man vill ju hänga med!

Grekland nu sa...

Steve - Visst är det så att Apres toi håller än idag. De flesta låtar i Eurovision går in genom ena örat och ut genom det andra, men det finns några som fastnat, trots allt. Och som du säger, inledningen på det grekiska bidraget är helt ok...

anwa94@hot sa...

hej! Jag skulle vara jätte tacksam för din hjälp om du har tid. Jag håller på med ett skolarbete om just Grekland och ska skriva om en viktig händelse ur 2 perspektiv, ett inifrån och ett utifrån men jag kommer inte på vad jag kan skriva om. Har du något förslag?

Grekland nu sa...

Anwa - jag har svarat det direkt på mejlen!