Sidor

söndag 31 mars 2013

Den grå yllefilten

Vädret är mer än lovligt trist i Naousa den senaste tiden. Det är den där grå yllefilten, ni vet, som lagt sej över oss igen och gör att miljön blir som i Angelopoulos filmer.
Men naturens växtkraft är trotsig, så nu blommar det rosa persikoträd överallt. På båda sidor om vägen mellan Naousa och Thessaloniki lyser det rosa i olika nyanser så långt ögat når. Men just den här bilden är tagen på vår promenad i Agios Nikolaos i morse.
Orkar ni med några fler soliga bilder från Kreta då? Ja, jag tänkte väl det. På de kretensiska apelsinerna till exempel. Stora som grapefrukter och saftiga till tusen. För att inte tala om avocado! Jag älskar avocado och äter det i sallad nästan varje dag. I Rethymnon odlas det avocado och därför kostade dom inte mer än ca 1 euro kilot - medan vi här i Naousa får betala 3.50! Alltså smusslade jag ner flera avocados i min resväska på väg hem...
Och visst är det lite häftigt med de snöklädda bergen, i kombination med 25-gradig värme nere i stan.


5 kommentarer:

m sa...

Visst är det en fin tid! Åtminstone för oss som är friska och kan ta vara på de fina dagarna.

Ingrid sa...

Visst orkar vi med fler bilder från Kreta. Det behövs verkligen för även i Florina är vädret som en berg- och dalbana, värmen går uppåt och neråt och mest grått. Och i dag har vi sommartiden igen. Kan inte EU bestämma sig en gång för alla antingen att ha sommartid hela året eller vintertid alltid. Går man upp tidigt på morgonen är det så himla mörkt nu, och det tar ca. en vecka innan jag vänjer mig vid den nya tiden. Sedan 2011 använder inte Ryssland någon sommartid, men de är ju inte i EU så de kan göra vad de vill.

Uffe sa...

Vad vackra de blommande träden är. jag har upplect motsvarande med mandelträd på Gran Canaria! Apelsiner, avocado, vilka läckerheter du förser dig med, man blir riktigt avis!

Musikanta sa...

Fantastisk bild den sista! Och vackert med de blommande persikoträden. Här är deet fortfarande stora snöhögar överallt.
Kramar och glad första april!

Grekland nu sa...

M - Visst är våren fin här, även om det varit mer än lovligt regnigt just i år... Men vi försöker ändå ta vara på alla fina stunder!
Ingrid - Bra beskrivning, att vädret är som en berg-och dalbana, det är det verkligen! Ang sommartiden så stör det inte mej, jag anpassar mej lätt måste jag nog säga.
Uffe - Blommande fruktträd är nåt alldeles särskilt vackert, tycker jag! Och apelsiner och avocado är läckerheter, speciellt när man vet att de är odlade i närheten.
Musikanta - Håller med dej, jag tycker också om bilden på havet och bergen. Hoppas er snö smälter bort SNART!