Sidor

tisdag 2 april 2013

Sticka och virka...

Det kommer och går i vågor, det där med att sticka och virka. Och nästan varje gång har jag hoppat på modevågen och stickat tröjor, halsdukar, västar, strumpor och jag vet inte vad. Fast nu är det nästan tio år sen jag gjorde nåt, och jag har nog tänkt att det är slut med den typen av hantverk för min del (på grund av känslig arm efter två operationer).
MEN, man ska aldrig säga aldrig. Så nu sitter jag här och virkar igen när jag får en stund över. Och själva kicken att sätta igång fick jag på Kreta, där jag var med på en stickkurs som dottern börjat på. Ett gäng unga tjejer samlas varje lördag på ett kafé och lär sej olika stick-och virkmetoder. Och självklart hängde jag på...Här visar läraren hur man gör när man lägger upp maskor.
Så jag köpte garn och har just gjort en sån där rund halsduk, ni vet,  som man snor två varv runt halsen.
Högsta mode är såna här smala halsdukar - fast den "can-can"-varianten får nog vara för min del.
Istället har jag börjat på nåt helt annat, nämligen en...babyfilt! Det är ingen brådska med den just nu (så vitt jag vet!), så den får väl ligga på lager så länge...

Annars har yngste Belfast-sonen kommit hem på påsklov. Det hade vi inte räknat med så det blev ett bonusbesök. Han är nöjd med allt, utom det råkalla irländska vädret.


12 kommentarer:

Karin sa...

Ja du....tantvarning så det skriker om det!! Jag har efter säkert 30 års uppehåll också börjat virka! En massa bohusstjärnor som snart är en färdig pläd som ska liva upp en trist soffa i Grekland. Man blir biten eller hur? Det går en virkningsvåg över världen och det är kul att vara med... Ha en skön vår. Om 10 dagar börjar vi vår bilresa ner till underbara Mani

Grekland nu sa...

Karin - Haha, ja tantvarningen är nog befogad - men å andra sidan verkar även unga tjejer haka på, så då är vi ju i gott sällskap! Funderade också på att virka nån sorts stjärnor, men hittade inget bra mönster. Och ha en trevlig resa neråt Mani - där är nog våren i full gång!

Musikanta sa...

Har också en stickning som ligger i en korg under skrivbordet - har inte rört den på ett halvår. Snart har även minsta barnbarnet vuxit ur tröjan, så jag kanske får ta fram den. Bra med lite inspiration!
Kram

Grekland nu sa...

Musikanta - Kul att kunna ge dej lite inspiration, det behöver vi alla!

Anonym sa...

Har varken stickat eller virkat på minst 10 år, dels pga bristande intresse men också en axel som inte vill samarbeta. Hittills har jag inte känt någon dragning till garn och stickor, men allt kan ju hända!
h. Inga-Britt

Karin sa...

Kolla in bohusstjärna på nätet! Enkel och rolig att virka. Finns massa gratismönster på nätet att hämta hem!

Gunilla sa...

Handarbete är kul. Här i Chania är vi ett gäng tjejer som träffas varje tisdag och knåpar. Vi har tillverkat baskrar, raggsockor, sjalar, gardiner, tröjor, mm mm. Vi har träffats sedan i början av november och håller på april ut, sen blir det nog för svettigt att hålla på med garn.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Ja, allt kan hända, för även jag trodde nog inte att jag skulle börja virka och sticka igen...Men jag tar små stunder i taget för att inte anstränga armen.
Karin - Har just kollat! Kanske får det bli nånting med den stjärnan en annan gång. Även mönstret till filten jag gör hittade jag på nätet.
Gunilla - Jaha, vad kul att ni har stickträffar i Chania! Det är ju alltid roligare när man gör nånting i sällskap av andra.

anneli sa...

Tantvarning eller inte ;-) men jag gillar också stickning och virkning,dock kan det dröja innan nåt blir klart pga nackbesvär,men men jag har tid.
Har också stickat såna volanghalsdukar,enkelt och snabbt stickar man dom.
Önskar dig sköna handarbetsstunder :-)

Monica P sa...

Hjälp, jag har städat bort min gamla väska med virknålar och stickor! Fick sån lust att handarbeta när jag läste bloggen. Ska djupdyka i en kista med tyger, där låg grejorna förut. I värsta fall får jag väl dra ner till Viki och köpa ny virknål.

Grekland nu sa...

Anneli - Det gäller bara att ta det lite försiktigt, det känner jag själv, så det blir småstunder nu och då. Men det är kul att ha nåt för händer ibland...
Monica - Haha, kul att få sprida lite inspiration!! Hoppas du hittar nålen...

Monica P sa...

Jag fann väskan! Nu ska jag bara skaffa några sköna trådnystan, sen får vi se vad det blir!