Sidor

onsdag 6 mars 2013

Jadå, vi minns dej...

Läste idag en rubrik i SvD, "Grekland är ett u-land". Jaha, roligare rubriker kan man ju läsa så här på morgonkvisten. En amerikansk fondförvaltare har alltså beslutat att klassa om Grekland till u-land.
Jaja, suck. MEN, då tycker jag vi går till motangrepp! Kanske är det ett u-land när det gäller ekonomin, men absolut inte när det gäller kultur. Och då tycker jag att vi tänker lite extra på en av Greklands största kulturpersonlighet Melina Mercouri, som avled idag för exakt 19 år sen. Alldeles för tidigt.

Men hennes röst, rolltolkningar och starka personlighet lever kvar. Lyssna här när hon på sitt oefterhärmliga sätt sjunger en sång som heter just "Να με θυμάσαι" ("Kom ihåg mig"). Jadå, Melina, vi minns dej - och struntar högaktningsfullt i vad amerikanska fondförvaltare säger...

Nu ska jag ut och fortsätta mina intervjuer för det reportage jag håller på med. Trevlig onsdag på er alla!

4 kommentarer:

Uffe sa...

Jag vill visa ett litet klipp feån Facebook. En av Finlands EU-parlamentariker uttalar sig!

Astrid Thors
När vi säger att grekerna inte gjort något, titta här på siffrorna. Idag yttrar sig många myndiga män att Cypern inte ska hjälpas för att där är penningtvätt. Jag blir därför förvånad när jag i andra sammanhang ser att Europarådets övervakning av penningtvättåtägrder Moneyval säger att Cypern gjort vad som börs åren 2009-2011.

Spending cuts to add up to nearly 40 bln euros in 2009-14
www.ekathimerini.com

M sa...

ok, man skall inte sparka på de som redan ligger så jag skall fatta mig kort. Detta är ännu ett symptom på avgrundsdjupa komplex och jag förstår den stackars fondförvaltaren. Det kan inte vara lätt att tillhöra ett land som i vår tid mest associeras med fetma, illa överlagda invasioner och en sällan överträffad förmåga att sprida skräpkultur. Om man därutöver måste söka sin historia med blåslampa (eftersom man inte har någon) så förstår jag att det inte är så lätt att leva. Att SvD väljer att publicera dyngan är bara ett av flera desperata försök att få fatt i lite cash eftersom det är omöjligt att ägna sig åt seriös journalistik och samtidigt gå med den vinst som Schibsted kräver. Ja, det är i alla fall min åsikt. Upp med hakan allihopa (även riktat till mig själv). Vänlig Hälsning M

Anonym sa...

När det gäller Grekland - skriv gärna mer om hur det är i landet. Stämmer bilden man får i Sveruge av korruption, överbyråkrsti och annat. I Sverige valsar till exempel storyn om sjukhuset som hade 40 anställda trädgårdsmästare - men ingen trädgård
Karin

Grekland nu sa...

Uffe - Hm, intressant!
M - Du har helt rätt i att man inte ska tro på allt som skrivs - och det har skrivits massor om just Grekland som inte stämmer (se nedan!). Vi tar dej på orden och sträcker på oss istället!
Karin - nja, du ska nog ta mycket av det som skrivs om Grekland med en nypa sal! Just det där med 40 trädgårdsanställda tror jag inte på, även om det helt klart funnits många "onödiga" personer i detta system. Många har ju blivit anställda inom staten genom kontakter. Jag skriver då och då om hur det funkar enligt mitt sätt att se det, hoppas du stannar kvar som läsare!