Sidor

tisdag 5 mars 2013

Naousa i morgon-TV

Idag var det direktsändning från Naousas park i morgonprogrammet i Mega. Gratis reklam för stan som snart går in med liv och lust i karnevalen (som drar igång på torsdag). Jag var förstås på plats, nyfiken i en strut...

Kommunen hade engagerat dansare, vinodlare, ridklubb, karnevalsförening och flera andra för att ge en så bra bild som möjligt. Dessutom fick en massa gymnasieelever ledigt för att agera "folk i bakgrunden".

Här kommer lite bilder som är tagna FÖRE själva sändningen. Zournasspelaren övar, med hela makedonska slätten för sina fötter.

Karnevalens vänner grillade souvlakia och bjöd på vin. Vinet hade hällts i tunnor, som bl a las på en hästkärra.
Här är själva dansgruppen och dess musiker.

Och sen var det dags för sänding. Då kom programledaren ridande på en häst.

Han intervjuade borgmästare och annnat folk. Allt i superkorta snuttar.

Sen presenterade han traditionen med "genitsarous och boules" - Naousas alldeles egen karnevalstradition.
Och sen blev det dans.
När sändningen var avslutad passade också gymnasieeleverna på att ta sej en svängom, helt klart bättre än att ha lektion...Och det var ett härligt väder, som synes. Allt tog kanske fem minuter. Var det händelsevis nån som såg inslaget??

4 kommentarer:

Eva in Athens, Greece sa...

Hade varit kul att se, men ditt blogginlägg är säkert bättre hur som helst!
Jaa, nu är det snart dax igen med karnevaler och allt annat - är det verkligen ett år sedan?!
Φιλάκια!

Grekland nu sa...

Eva - Haha, ja, jag har nog lite fler bilder i alla fall...Och du har rätt, tiden bara rusar iväg, jag tycker också det var alldeles nyss det var karneval!

Karro sa...

Vid lunch ringde mannen. Han satt i din hemby och drack kaffe. Dessa skolresor har borjat och denna veckan ar dom i Thessaloniki och utgar darifran!! Hoppas ni har fint vader. Kram fran ett litet molnigt och kallt Chania // Karro

Grekland nu sa...

Karro - Jaha, vad kul att han var här i vår "by"! (tycker väl inte du förstås, som helst vill ha honom lite närmare...). Nästa gång får han väl ringa mej så kan jag berätta lite mer om Naousa. Vädret var strålande fint igår, men mulet idag. Vintern håller sej kvar ett tag till.