Sidor

tisdag 23 april 2013

Grindkatter

På en fallfärdig grind vid ett övergivet hus sitter två katter. Jag går ofta förbi huset och de stirrar lika intensivt på mej varje gång. Inte världens mysigaste miljö precis, men de verkar trivas ändå. Men hur skönt kan det vara att sitta på grindens smala överdel?? Bara en katt vet.

Annars pågår vårstädning. Påsken närmar sej och alla vill ha rent hemma. Men jag överdriver inte som grannarna, som vänder upp och ner på hela huset. Nej, jag tar det piano, det blir ett fönster då och då, ett skåp nästa dag, byte av mattor. Och på lördag ska jag påskpynta! Då kommer dotter och måg från Kreta och jag vill att de ska mötas av lite påskstämning. Sen måste jag nog kolla med påskharen om han tänker komma förbi i år också...

4 kommentarer:

anneli sa...

Katten högst upp ser ut att ha det lite obekvämt!
Här bråkar katterna så det osar om dem och som de låter sen,förskräckligt!
Jag tar det lika lugnt med städningen,lite då och då,men inne i Koroni städas och rustas upp som aldrig!Nästan så man blir stressad ;-)

Grekland nu sa...

anneli - Haha, ja visst ser det väldigt obekvämt ut, det tycker jag också! Och även här låter det förfärligt om katterna, fast de verkar ha lugnat sej lite nu. Och du har rätt, man kan faktiskt bli lite stressad när alla runt omkring städar som galna!

Anonym sa...

Vad kan det bero på att grekiska husmödrar är så fruktansvärt noga med städning? Säkert lägger dom fruktansvärt mycket tid på matlagning också. Vet ju att på många platser dammar det otroligt mycket, men var tar dessa kvinnor sin energi ifrån? Här i mörka Norden har vi visst för länge sen tappat bort våra gamla hushållstraditioner, också jag, som ändå är 40-talist, uppvuxen i skärgården och borde ha pliktkänslan inetsad. Tur för dig att du kan ta det litet mera med ro.
Glad Påsk önskar jag dig och din familj, även om det känns litet konstigt att ni firar så sent i år!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Ja du, man kan verkligen fråga sej varför grekiska husmödrar städar så infernaliskt! Men om jag tänker tillbaka på tidigt 60-tal så var höst-och vårstädning en stor händelsen även i min familj och omgivning! Sen är det ju så att det dammar mycket mer här, så man måste hålla efter med damtrasan rätt ofta. Tack för påskhälsningen!