Sidor

söndag 14 april 2013

Körsång, dop och vårblommor

 Jodå, vi sjöng för full hals i lördags på kafe Seremeta. Verias äldsta och mest traditionella kafé.  Det vill säga den nya lilla kören i Veria som jag också är med i och som heter Monogramma. Bara kvinnor - däribland många unga tjejer - så det lät nog ganska bra.

På programmet stod att vi skulle sjunga sånger av den store kompositören Manos Chatzidakis. Så det gjorde vi. (Försöker ni hitta mej på bilden?Det kan ni ju försöka med, jag hamnade längst bak, mitt inne i en stor krukväxt). När vi var klara med våra sju sånger tog en orkester över och alla i det proppfulla (och rökiga) kaféet sjöng med förstås. Och på hemvägen vid midnatt blev jag för första gången i mitt liv stoppad för att göra alkotest...(ja, jag klarade mej).

Idag var det dop i min älsklingsby Arkochori. Den lille killen var hur glad och pigg som helst och verkade tycka det var jättekul med ett dopp i baljan, han skrek inte en enda gång. Mycket ovanligt på grekiska dop.
Och solen sken in genom kyrkans takfönster...
Nu ÄR det vår i alla fall, helt klart. Allting blommar och allergin frodas.
8 kommentarer:

Uhanna sa...

Även Athina bjöd på vår och musik idag. Dock inget dop... Det måste jag försöka hitta ett.

Kramar!

Musikanta sa...

Det är fantastiskt med körsång - vilken gemenskap! Ska upp till Stockholm igen på lördag för att höra dottern sjunga i Salems kyrkokör en mässa av Rheinberger på söndag - underbart vacker. Härliga blombilder också!
Kram

Grekland nu sa...

Uhanna - Måste vara härligt i Aten just nu, med allt som blommar! Hoppas du hittar nåt dop...;)
Musikanta - Ja, visst är det härligt att sjunga tillsammans! Roligt för dej att få vara åhörare ibland och lyssna på dottern!

Anonym sa...

Så underbart med magnolia, en av mina favoriter, tyvärr måste jag alltid resa långt för att få se dem i verkligheten!
h. Inga-Britt

Eva i Tyresö sa...

Ska hela dopbarnet doppas?
Ingen dopklänning alls!?

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Visst är det underbara blommor, de är en favorit för mej. Här nere i stan är de överblommade redan, men uppe i bergen hittar man dem fortfarande.
Eva - Jajamensan, hela barnet doppas ner tre gånger i baljan och det vanliga är att barnet skriker som en stucken gris. Men den här lille killen verkade bara ha kul! När detta är gjort tar man på barnet nya fina kläder som gudmor köpt. Men dopklänning används inte.

Uffe sa...

Det förvånar mig att man fortfarande tillåts röka i caféerna der nere. Det är få länder i EU där det är tillåtet i dag!

Grekland nu sa...

Uffe . Ja, suck, det är förbjudet här också, men ingen bryr sej...tyvärr!