Sidor

tisdag 7 maj 2013

Sköna maj!

Jodå, sent omsider har vi nu "fångat maj", som man säger. Alltså plockat blommor och bundit en krans.Och hängt den på balkongen. Sen ska den eldas upp på midsommar.

Men det blev senare än vanligt, för normalt gör man detta på Första Maj. Men i Grekland har man den lite lustiga vanan att flytta på helgdagarna när det passar. Så när Första Maj infaller under påskveckan, ja då flyttar man den helt sonika till veckan efter. Så idag är det alltså "första maj" och affärerna är stängda... Men demonstrationerna då? Jo, de ägde rum på den "riktiga" första maj, så idag är det bara grillning, blommor och kransar som gäller. Hänger ni med??3 kommentarer:

anneli sa...

Inte alltid enkelt att hänga med ;-9 i allting här,här har vi affärer öppna som vanligt och de flesta gjorde kransarna redan första Maj.Min krans är redan vissen,din är jättefin.
Påsken var lite seg här också, kanske att det var redan badväder och sååå varmt .
Men Maj är en härlig månad!
Ha det gott!

Musikanta sa...

Inte så lätt att hänga med! Det finns alltså två första maj - den vanliga med demonstrationer etc. och en till när man gör kransar. Ganska praktiskt att flytta på helgdagarna lite då och då så det passar :-).
Kramar

Grekland nu sa...

anneli - Jaså, så affärerna var öppna hos er? Här var det stängt och folktomt hela dan. Och du har rätt i att påsken blir lite seg när det är för varmt...annars är maj en härlig månad, som du säger!
Musikanta - Nja, det blir två första maj de år då påsken är så här sen, annars firas den bara en gång, med både demonstrationer och blomplockning! Men det är lite speciellt att man flyttar på helgerna ibland...