Sidor

fredag 14 juni 2013

Stöd från greker i Sverige

Besökte ERT3 idag. Det vill säga en av de tre offentliga grekiska TV-kanaler som stängts ner. ERT3 (eller ΕΡΤ3 som det blir på grekiska) ligger i Thessaloniki och har på ett mycket proffsigt sätt bevakat hela norra Grekland. Skulle kolla stämningen och göra några intervjuer.
Så här på förmiddan var det inte så mycket folk, förutom de som jobbar där. Men på kvällarna samlas folk och det ordnas konserter och andra aktiviteter utanför byggnaden. Tack vare EBU så kan kanalerna fortsätta att sända via internet och programmen sändes också ut på gatan via högtalare.

Just när jag var där hörde jag i högtalarna hur de rapporterade om stödet de fått från greker och andra i Sverige. Tydligen har man samlats utanför grekiska ambassaden i Stockholm för att protestera "och det har man inte gjort sen juntatiden" konstaterade journalisten som rapporterade. Så sant. I morgon lördag kl 14 blir det samling och demonstration på Norra Bantorget i Stockholm, (läs här om ni kan grekiska).

Annars var det varmt och bökigt i storstan och som vanligt skönt att återvända till småstan igen. Jag tror jag har blivit en riktig lantis...


2 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Bra skriver du som vanligt....
vill du ha ett gott skratt ibland så läs "galen i grekland" En blogg av en kille i Almirida med en hund som heter Ira.
Du kommer att känna igen mycket trots att era världar är helt olika. Gör det. Korta roliga inlägg.

Grekland nu sa...

Eva - Jodå, visst läser jag Galen i Grekland! Och håller med dej om att det blir många glada skratt...