Sidor

måndag 24 juni 2013

Upp till bergets topp

Och så var även annandag pingst över för den här gången. I morgon återgår vi till vardagen igen. Och vad gör vi nästan alltid på annandag pingst?? Jo, vi åker skidliften upp till bergets topp, till skidanläggningen 3-5 Pigadia, det vet ju ni som varit med här ett tag...Så tycker ni att ni sett de här bilderna förr, så får ni väl blunda.

Vi njöt i fulla drag. Solen sken och det var alldeles lagom varmt (till skillnad mot bastuvärmen nere i stan). Och det är så enormt GRÖÖÖNT just nu! Här åker vi upp genom grönskan. En tur på ca 20 minuter.
Sen promenerade vi i en halvtimme över böljande ängar, på 2000 meters höjd. Högre än så här kommer man knappt på Vermion.
.

Och här ligger den helige andes kapell, som alltså bara har mässa just på annandag pingst. Ganska mycket folk. Det här är en tradition som många gillar och som upprepas år från år.

Vi drack förstås vårt medhavda kaffe och här sitter jag och kollar utsikten.  En del tog sej upp genom att rida.
Sen traskade vi tillbaka och tog liften ner igen...

Annars är det varmt, varmt och åter varmt. Jag svettas floder och dricker litervis med vatten. Tror jag ska flytta upp på bergets topp den här sommaren...Nån som vill hänga med?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Faktiskt har vi riktigt varmt här också just nu, men blir kanske inte lika långvarigt som hos er.
I vilket fall som helst hade jag samma känsla idag när jag kom ut från matbutiken som var som helst på Greklandssemestern när man stiger ut från flygterminalen och möts av hettan!
Aldrig är man nöjd, i vintras grät vi över snö och kyla och nu är det för varmt (eller också regnar det bara). En skön sommar uppe på berget önskar dig
Inga-Britt

Uhanna sa...

Vilken otroligt vacker utsikt! När jag kommer upp till er i norr ska jag definitivt ta den där lilla liften. Underbart!