Sidor

tisdag 2 juli 2013

Sommarskola i Volos


 Början på juli? Det betyder samma sak, år från år, för oss. Astronomisk sommarskola i Volos där maken undervisar. Så nu är vi här igen. Men lektionerna börjar inte förrän vid nio på kvällen, så hela dagarna ägnar vi åt bad, promenader och god mat...
Här i Platanidia, några km utaför stan, tog vi första doppet för i år (för makens del). Själv tjuvstartade jag ju i mitten på maj på Kreta. Det var nästan så man kunde sitta i vattnet och äta. Helt ok, måste jag säga.

2 kommentarer:

Marcus sa...

Hej!
Har aldrig varit i Volos men är väldigt sugen på att åka dit, tyvärr är det bökigt att från Sverige åka dit utan en massa byten.

Hur är Volos?

Grekland nu sa...

Marcus - Ja, Volos är en fin stad, lite aristokratisk på nåt vis, med sin breda strandpromenad och alla segelbåtar. Sen ligger ju berget Pilion i bakgrunden, med många fina små byar. Och det är en kulturellt väldigt aktiv stad - här finns ett universitet och det ordnas massor med evenemang. Ryanair flyger hit, men inte från Stockholm. Men ett förslag är att man flyger Ryanair till Thessaloniki, sen tar man bussen i två och en halv timme tlil Volos!