Sidor

torsdag 4 juli 2013

Volos

Och så var vi hemma igen då. Under tiden vi var borta skakades Naousa av två ganska kraftiga jordbävningar (med epicentrum i Kozani). Är lite glad att jag slapp uppleva skalven...

Här kommer ett blandat fotocollage från Volos med omnejd!

 En morgonpromenad i hamnen hör till. Och fiskefångsten var det inget fel på.

Sen badade vi i byn Kala Nera, som ligger ca 18 km från stan. Där ska vi bo några nätter i slutet av juli.
För mellan 27 juli och 5 augusti är det nämligen dags för Internationell Olympiad i astronomi, med deltagande av ungdomar från 37 länder. De ska tävla i astronomisk kunskap och då vill vi vara med på ett hörn.
Alla sätt är bra när man säljer vitlök i stora lass...

 Kvällspromenad längs hamnen är ett måste. För mej har Volos en aristokratisk prägel, med alla sina segelbåtar och kaféer. Och det är alltid liv och rörelse i stan.

Och igår kväll, när maken var på lektion, gick jag på utomhusbio. DET var länge sen, minsann. På den här biografen visas god kvalitetsfilm till priset av 4 euro (det blev nästan fullt till slut). Och just igår råkade det vara en dansk film på programmet, "A royal affair" med svenska Alicia Vikander och danske Mads Mikkelsen (förstås, han verkar vara med i alla danska filmer). Så där satt jag i den ljumma grekiska natten och lyssnade på danska! Filmen slutade inte förrän halv ett på natten.

Nu ska jag packa upp och sätta igång tvättmaskinen.


7 kommentarer:

anneli sa...

Fina bilder!Vitlöksbilden var kul!
Så mysigt med utomhusbio men inte med jordbävningarna ;-)
Vi har också haft några kraftiga senaste tiden!
Ha det gott!

M sa...

åh vad kul med olympiad i astronomi! Jag vet att det brukar gå bra för Grekland i matematikolympiaden, tack vare att det finns lärare som ställer upp och tränar eleverna utan ersättning. trevlig helg! MVH, M

Grekland nu sa...

Anneli - Usch ja, det är läskigt när det skakar, gillar INTE. Men utomhusbio var kul! Det fanns en här i Naousa för många år sen, men nu har vi ingen bio alls. Fast ibladn visas det film på utomhusteatern, då får man passa på!
M - Just precis! Och faktiskt är astronomieleverna också duktiga! Hela olympiaden sker till stor del med hjälp av frivilliga.

Anonym sa...

Det första nordiska EWASS (European Week of Astronomy and Space Science) -mötet börjar just nu i Åbo (Turku) i Finland!
Med vänlig hälsning,
Η Φιλλανδέζα,
som tackar för fina foton

Grekland nu sa...

Φιλλανδέζα . Men så intressant! Det ska jag genast meddela maken. Ha det så bra!

Marika sa...

Jag börjar förstå att vi missade något när vi inte utforskade Volos när vi var dit i sommar! Vi såg bara busstationen där vi bytte buss för att åka vidare till Agios Ioannis. Fantastisk natur där i trakten!

Grekland nu sa...

Marika - Naturen är underbar! Men även själva stan är faktiskt värd ett besök, hoppas du hinner med det nästa gång!