Sidor

fredag 9 augusti 2013

Turister, avsked och maneter

Lite långt mellan inläggen just nu, men får väl skylla på sommaren. Det har varit en vecka med packningar och avsked av de två sönerna. Minstingen har åkt till en ö i Egeiska havet på semester, för att sen åka vidare till stora ön Lesvos för att plugga ett tag till. Stora sonen har just landat i Sverige, nästa gång han kommer hit är det julpyntat här hemma. MEN vi ses ju några dar nästa vecka då vi också styr kosan norrut, alltid en tröst.
 Det var proppfullt på flygplatsen i Thessaloniki idag. Massor av turister åkte hem, däribland många svenskar. Annars ser man mest bulgariska, ryska, serbiska och italienska turister, i alla fall här i  norra delen av landet. Grekerna själva har hållit sej hemikring, de flesta har inte haft råd att åka på semester alls. Årets kortaste skämt: "grekisk turist"...

Men på hemväg från flygplatsen tog vi i alla fall vägen förbi en badplats för ytterligare ett dopp. (Tycker mina skor passar rätt bra till solstolarna, eller hur...)
Ljummet vatten, stelhet sol - och massor av maneter. Maken brände sej rätt rejält faktiskt. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga skor! Fint att ni fått umgås med sönerna! Hoppas verkligen att din man inte hör till de lärare som drabbas av uppsägningar! Våra beslutsfattare har lyckats sätta hela Europa i gungning, fel att skylla på utomstående faktorer när det fattats dumma beslut i alla länder och bankerna snabbt igen förföll till sanslös långivning efter 90-talets bakläxa!

Grekland nu sa...

Anonym -Nej, jag tror nog maken klarar sej, i alla fall som det ser ut just nu, för det finns fortfarande behov av mattelärare. Men här händer allt så snabbt så man vet aldrig. Å andra sidan är han snart pensionsfärdig så det skulle väl inte vara någon katastrof just för honom, det är värre med dem som är yngre.